Sendte terrortrusler fra fængslet: Truede Løkke og Støjberg

Retten skal bruge fem retsdage på en sag, hvor 32-årig mand sendte terrortrusler til Løkke og Støjberg mens han iøvrigt var varetægtsfængslet.

Omar el-Hussein er kun "begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland".

Sådan lød noget af truslen fra en 32-årig mand - ifølge et anklageskrift - til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) kun få dage efter folketingsvalget i juni.

Omar el-Hussein er navnet på den person, der blev identificeret som gerningsmand til skudattentaterne i København i februar sidste år. Han dræbte to mennesker, før han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Den 32-årige mand, der nægter sig skyldig, er tiltalt for trusler om terror, og mandag begynder retssagen.


Det er ikke første gang, at manden er anklaget for terrortrusler.

Truslerne mod de to Venstre-politikere blev sendt på e-mail, mens den 32-årige sad varetægtsfængslet for en række andre trusler, han havde fremsat på Facebook.

Via sin profil havde han blandet andet skrevet:

- Jeg er fuldstændig kold, den eneste løsning er vold, indtil at den såkaldte ytringsfrihed er under kontrol, og:

- Terror er en pligt.

Anklager Anders Larsson kræver, at manden bliver anbragt på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid - samt udvist af Danmark for bestandig hvis eller når den 32-årige bliver rask.

Sagen skal køre i Retten på Frederiksberg, hvor der indtil videre er afsat fem retsdage.

Hvis det står til den 32-åriges forsvarer, Peter Hjørne, skal Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg i løbet af sagen indkaldes som vidner, skriver Ekstra Bladet.

- Lars Løkke og Inger Støjberg er jo forurettede i sagen, så det er helt naturligt at indkalde dem som vidner, men det modsætter statsadvokaten sig og mener, at det er overflødig bevisførelse, siger Peter Hjørne til Ekstra Bladet.

Anklager Anders Larsson ser ingen grund til at indkalde de to som vidner og har derfor protesteret imod det.

- Det er ikke en sag, der handler om trusler mod de to (Løkke og Støjberg, red.) - det handler derimod om trusler om at begå terrorisme.

- Derfor er deres reaktion efter min mening ikke en del af det, som retten skal tage stilling til, siger Anders Larsson.

Retten på Frederiksberg skal nu tage stilling til, om forsvareren skal have lov til at indkalde de to politikere som vidner.

/ritzau/

Emneord: Terror, Terrorister
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også