Pia Olsen Dyhr og SF opfordrer statsministeren til at sætte foden ned for de Radikale i dagpengeopgør.

SF: Radikale blokerer for dagpengeløsning

SF's leder, Pia Olsen Dyhr, forstår ikke, at statsministeren ikke sætter foden i over for De Radikale.

De Radikale er mere optaget af arbejdsudbuddet i 2030 end af at løse de problemer, 40.000 arbejdsløse står med i dag.

Sådan lyder kritikken fra den tidligere regeringspartner SF, hvor partileder Pia Olsen Dyhr kritiserer regeringens indsats over for de personer, der er kommet i klemme efter dagpengereformen. Det skriver Ugebrevet A4.

                                    Læs også: Statsministerens mareridt er tilbage

- Jeg synes, det er frustrerende, at så mange mennesker falder ud af dagpengesystemet. Og jeg kan slet ikke forstå, at regeringen ikke benytter sig af muligheden for at hjælpe de mennesker. 

- Jeg ved godt, at De Radikale blokerer for at løse problemet, men der må Socialdemokraterne lægge nogle muskler i at få overbevist Radikale, siger Pia Olsen Dyhr til Ugebrevet A4. 

Statsministeren har afvist, at der "overhovedet" kommer ændringer i dagpengesystemet i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger. 

Det har ført til kritik fra fagbevægelsen, Socialdemokraternes bagland samt regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten og SF.

Pia Olsen Dyhr mener, at Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager bør notere sig protesterne, hvis de har ambitioner om at genvinde vælgernes tillid og dermed regeringsmagten.

- Det er uholdbart, uacceptabelt, ja, grotesk, at regeringen ikke har fået løst dagpengeproblemet. Det her handler om nogle helt rigtige mennesker af kød og blod, som står med et reelt kæmpe problem, og det bør vi som politikere se at få løst, siger Pia Olsen Dyhr.

Regeringen har nedsat en dagpengekommission, der skal kulegrave hele dagpengeområdet, men Pia Olsen Dyhr er ikke imponeret.

- Kommissionen er en undskyldning for ikke at gøre noget, siger hun til Ugebrevet A4.

De Radikale holder tirsdag sommergruppemøde, hvor målsætninger for den kommende politiske sæson skal diskuteres.

/ritzau/

Emneord: Dagpengeperiode, Dagpengesystemet, Dagpengereform
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 26.04.17 Politik
  Politiske forhandlinger går igang: Dagpengesystem skal også favne selvstændige

  Arbejdsgruppen om selvstændige i dagpengesystemet giver i dag regeringen sine anbefalinger til et nyt dagpengesystem, der i højere grad kan favne nye beskæftigelsesformer. Regeringen indkalder til politiske forhandlinger.

 • 15.12.16 Velfærd
  OECD: Danmark kan gøre mere for at hjælpe udsatte ledige

  Ifølge en ny OECD-rapport bør Danmark øge dagpengedækningen for lavtuddannede og lavtlønnede arbejdstagere og forbedre den hjælp, der står til rådighed for disse som en del af en række reformer, der skal hjælpe afskedigede arbejdstagere med at komme hurtigere tilbage i arbejde.

 • 22.10.15 Politik
  Dagpengeaftale kan ende som stort selvmål

  Aftalen om fremtidens dagpengesystem, hvor en stor del af finansieringen hentes ved at forringe ordningen for de især de nyuddannede, kan meget vel svække hele a-kassesystemet

 • 22.10.15 Velfærd
  FTF: Rigtig dagpengemodel med forkerte betalere

  Aftalen om en ny dagpengemodel giver os et meget bedre system med op til tre års dagpenge og fleksibel genoptjening, men det er urimeligt, at de nyuddannede skal betale så stor del af prisen. Politikerne har ikke taget ansvar nok for de skader, de selv havde skabt i det gamle system, mener FTF’s formand.