-
De mest udsatte oplever i langt højere grad end resten af befolkningen, at de er ensomme og ikke bliver værdsat af andre, viser ny forskning.
-
Torsdag den 19. november inviterer SFI til konference om socialt mix i udsatte boligområder. Kom og få svar på, hvad vi egentlig
-
21. oktober inviterer SFI til konference om de lønmodtagere, der har rundet 60 år. Hvad kan de? Hvad vil de? Og er der egentlig brug for dem på arbejdsmarkedet?
-
Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI, som dog også dokumenterer, at børnene relativt set tjener mere end deres forældre.
-
Antallet af fogedsager i Danmark kunne formodentlig nedbringes, hvis en række af landets kommuner blev bedre til at holde fokus på de svageste lejere. Det konkluderer en ny SFI-rapport, der sammenligner de kommunale tal for fogedsager og udsættelser.
-
Det er ofte klasser, der i forvejen er socialt og fagligt udfordret, der modtager tilbageførte elever. Og den faglige deltagelse bliver ikke påvirket af, at der kommer tilbageførte elever. Dermed tyder det ikke på, at det er pga. de tilbageførte elever, at det faglige niveau i klasserne er lavt, viser ny SFI-rapport.
-
Bogligt svage unge får meget forskellig behandling alt efter, hvilken kommune de bor i: Kommunernes brug af forberedende tilbud, der skal ruste ikke-uddannelsesparate unge, svinger meget, viser ny SFI-undersøgelse.
-
Der er meget stor forskel på beskæftigelsen blandt de personer, der har taget en ungdomsuddannelse og de personer, der ikke har. Især indvandrere uden en ungdomsuddannelse har det svært på arbejdsmarkedet.
-
Ny undersøgelse fra SFI viser, at mentorernes arbejde ofte begynder med en social indsats, før borgerne kan blive klar til at deltage i beskæftigelsesrettede aktiviteter.
-
Nogle børn har på grund af forhold under opvæksten en særlig risiko for at begå kriminalitet som 15-årig. SFI har i en ny rapport identificeret disse forhold og peger på, hvor der kan sættes ind for at mindske risikoen.
-
Ni ud af ti hjemløse, der har midlertidigt ophold på et herberg, vil gerne flytte i egen bolig, viser ny undersøgelse fra SFI. Men tidligere erfaringer viser, at den nødvendige sociale støtte ikke altid følger med, og hver tredje har ikke kontakt til en sagsbehandler under opholdet.
-
Anbragte børn og unge kæmper med andre og flere udfordringer end ikke-anbragte børn, men en omfattende undersøgelse fra SFI tegner et nyt og mere positivt billede af deres trivsel det sted, hvor de er anbragt.
-
Antallet af skilsmisser i etniske minoritetsfamilier er stigende. Men fraværet af normer omkring skilsmisse betyder ofte særlige udfordringer for børnene, viser den første undersøgelse om disse børn fra SFI.
-
Dagpengereformen fra 2010 indebar en halvering af den maksimale dag-pengeperiode fra fire til to år. Et sigte med reformen var at øge beskæftigelsen. Det er ikke sket i nævneværdig grad, viser ny rapport fra SFI.
-
SFI’s kortlægning har til formål at skaffe viden om miljøer med holdninger og vilje til handlinger, der kan være i konflikt med demokratiske styreformer. Kortlægningen har identificeret i alt 15 grupper inden for tre ekstremistiske miljøer.
-
Debatten om inklusion i folkeskolen har skabt store overskrifter i det sidste års tid. SFI følger frem mod 2016 elevernes egne oplevelser af inklusion. Den første spørgerunde blandt de 9.000 elever viser, at udgangspunktet for inklusion er ganske godt, men der er stadig udfordringer.
-
Middellevealderen i Danmark er støt stigende, og der bliver flere ældre. Det betyder, at presset på plejesektoren øges. En del af udfordringen med at tackle det øgede pres på plejesektoren kan imødekommes med faste læger på plejecentre, tyder ny rapport fra SFI på. Det reducerer nemlig antallet af indlæggelser, mindsker medicinforbruget og bidrager til store besparelser.
-
Trods forbedrede behandlingsmuligheder har døve børn mange udfordringer i hverdagen. Det viser nye undersøgelser fra SFI, der også sætter fokus på, hvilke vilkår døve og hørehæmmede har i voksenlivet.
-
40 pct. har fundet job, 31 pct. deltager i den midlertidige uddannelsesordning og 4 pct. er ledige og uden offentlig forsørgelse. Det er nogle af nøgletallene i en ny SFI-rapport, der belyser, hvad der er sket med de ledige, hvis dagpengeret udløb i foråret 2013.
-
Talblindhed er en diagnose på linje med ordblindhed. Men vi mangler en samlende definition. Derfor er det svært at hjælpe de få procent af danskerne, som dagligt kæmper med talblindhed. Det viser en ny forskningsoversigt fra SFI.
-
Kvinder, der fx arbejder med maskiner, samlebånd eller montering i industrien, tjener i timen knap ni tiendedele af, hvad mænd med tilsvarende opgaver tjener. Det viser en ny undersøgelse, som SFI har udført for fagforbundet 3F.
-
Lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark blevet mindre siden de sene 1990’ere, viser SFI’s forskning. Det hænger bl.a. sammen med, at kvinder er blevet bedre uddannede. Men det går stadig langsomt med at udligne lønforskellene.
-
Der er færre socialøkonomiske virksomheder i Danmark, der arbejder med at integrere udsatte grupper på arbejdsmarkedet, end hidtil antaget.
-
Det nytter, når kommuner og regioner skaber sammenhængende forløb for at hjælpe en psykisk syg borger tilbage på fode. Det viser en ny forskningsoversigt fra SFI.