SFO'er samarbejder med foreningslivet

I den nye folkeskolereform lægges der op til et meget tættere samarbejde mellem skole, SFO og lokalsamfundet. For Lollands SFO’er er der ikke noget nyt i den udvikling – her er der allerede et tæt samarbejde til glæde for alle parter.

”Børn skal kende det sted, de vokser op og går i skole. På Lolland har vi et kæmpe foreningsliv med masser af gode tilbud til børn og unge, men de får dem ikke brugt, hvis de ikke ved, at de er der. Det vil vi gerne hjælpe med, og samtidig får vi mulighed for at skabe en mere spændende og udfordrende hverdag for børnene,” siger SFO-leder på Søndre Skole Helle Riis Pålsen.

SFO’erne har udarbejdet en kort folder, hvor de fortæller om samarbejdet. Det handler ikke mindst om idræt og bevægelse, for sundhed, kost og motion er i fokus i alle SFO’erne.

Personalet afvikler masser af aktiviteter i eget regi, men mange steder besøger børnene også foreningerne. Det sker typisk i 3. klasse, hvor eleverne skal forberede sig på et sundt og aktivt fritidsliv – uden SFO.

Der samarbejdes også med borgerforeninger og landsbylaug, og SFO’erne deltager gennem året i mange lokale aktiviteter.

I folderen kan man læse lidt mere om samarbejdet, og alle foreninger er meget velkomne til at kontakte SFO’erne, hvis de har gode ideer, der kan komme børn, foreninger og skoler til gavn.

Læs: SFO'ernes samarbejde med foreninger i Lolland Kommune

Emneord: SFO, Lolland Kommune, Foreningsliv, Børn
Lolland Kommune på DenOffentlige.dk Lolland Kommune
Aktivitet: Artikler: 31 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Kommunalt
  Byudvikling i Nakskov skal inspirere hele landet

  Hvordan skal fremtidens købstad se ud? Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden har til sammen afsat 150 millioner kroner til initiativet Nakskov 2030. Et ambitiøst udviklingsprojekt der vil sende den gamle købstad og levende industriby godt ind i fremtiden.

 • 16.07.18 Infrastruktur
  Nye vandboringer leverer vand til Femern-byggeriet

  Lolland Kommune har givet tilladelse til indvinding af vand fra tre nye vandboringer, der skal levere størstedelen af det nødvendige vand til Femern-byggeriet.

 • 19.02.18 Infrastruktur
  Femern bliver en Game-Changer for Lolland

  Det er en udbredt opfattelse på Lolland og på Rådhuset i Maribo, at Femern bliver en game-changer, men det kræver hårdt arbejde, da gevinsterne ikke kommer af sig selv. Lolland kommunes projektleder på Femern, Lars Kroer udtaler sig således: "Kommunen skal have mest muligt ud af projektet for Lolland."

 • 20.09.17 Infrastruktur
  Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden

  Vi har i mange år talt om ’Den rådne banan’, men er det virkelig så råddent i yderkanten af Danmark? Boligsiden.dk har set nærmere på, hvordan prisudviklingen og salgstallene på boligmarkedet har udviklet sig side om side med gennemsnitsdanmark.

 • 14.09.17 Infrastruktur
  Her er vinderne på boligmarkedet

  En opgørelse over hussalget i de seneste 25 år viser, at der er store forskelle på, i hvilke kommuner den årlige fortjeneste har været størst for dem, der solgte i 2016. I top 10 finder vi både Lolland, Rødovre og Samsø.