Skatteadvokater: Pas på med anonyme tip

Skat opfordres til at bruge anonyme henvendelser varsomt efter annonceringen af digital sladretjeneste.

Først var den på vej, så blev den droppet, og nu er den så på vej igen.

Danskerne kan i fremtiden bruge en digital tjeneste på Skats hjemmeside til anonymt at indberette mistanke om snyd med skatter og afgifter.

Men myndighederne skal gå varsomt til de anonyme henvendelser, mener formanden for brancheforeningen Danmarks Skatteadvokater, Christian Bachmann.

- Skat skal generelt være forsigtige med at anvende anonyme tips, da angivernes motivation ikke altid er at finde frem til sandheden, skriver han til Ritzau.

Sidste år var halvdelen af de 8134 henvendelser, som Skat modtog, anonyme i form af breve eller telefonopkald uden afsender.

Fremover kan anmeldelser altså også foretages digitalt, uden at myndigheden kan se, hvem der står bag.

Og tip uden afsender kan være nødvendige for myndighederne, erkender skatteadvokaternes formand. 

- Anonyme henvendelser kommer man ikke udenom, konstaterer Christian Bachmann i sit svar til Ritzau.

Skatteminister Benny Engelbrecht understreger over for Politiken, at tjenesten ikke er en opfordring til at anmelde anonymt.

- Det handler om, at vi finder en balance, hvor vi på den ene side lader være med at opfordre folk til at anmelde hinanden. Og på den anden side tager det dybt alvorligt, når borgerne mener, at statskassen - og dermed fællesskabet - bliver snydt, siger han til avisen.

I blå blok er man dog alt andet end tilfreds med beslutningen.

- Uanset hvordan man vender og drejer det, så er en tjeneste som den her en indirekte opfordring til at belure og mistænkeliggøre hinanden i et nabolag, og det vil uundgåeligt få negative konsekvenser for sammenholdet rundt omkring i landet, erklærer Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, i en pressemeddelelse.

Emneord: Digital sladretjeneste, Kammeradvokaten, Anmeldelse, Skat. Ulovligt arbejde
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 18.06.14 Ledelse
  Manu Sareen afskaffer lukkede puljer

  Socialminister Manu Sareen varsler markante ændringer i Socialministeriet på baggrund af en omfattende puljeanalyse. Ministeren afskaffer lukkede puljer, sikrer vandtætte skotter mellem forvaltning og politikere og strammer op på retningslinjerne for sagsbehandling.

 • 22.04.14 Velfærd
  Ny aktion mod social dumping

  Der er fortsat problemer med arbejdsmiljø, moms og ulovligt arbejde, viser årets anden aktion mod social dumping. Arbejdstilsynet, Skat og politiet rykkede sammen ud på byggepladser for at tjekke udenlandske virksomheder og ansatte.

 • 02.04.12 Infrastruktur
  Advokatundersøgelse om DSBFirst færdiggjort

  DSB’s bestyrelse iværksatte straks efter afskedigelsen af administrerende direktør Søren Eriksen den 17. marts 2011 en uvildig advokatundersøgelse for at komme til bunds i sagen om DSBFirst.