Skatteekspert: Teleselskabet 3 skal ikke på skafottet

Med en virksomhedstype som teleselskabet 3 virker det meget plausibelt, at regnskabet går i nul, siger lektor.

Der er efter alt at dømme ikke noget at klandre teleselskabet 3 for, selvom det med et overskud på 1,5 milliarder kroner de seneste fem år endnu ikke har betalt skat i Danmark.

Det vurderer lektor i skatteret ved Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt, der finder selskabets egen forklaring på den manglende betaling ganske sandsynlig.

Efter en dag med massiv kritik proklamerede 3 tirsdag eftermiddag, at store investeringer i netværk og markedsføring er forklaringen på, at overskuddet er væk.

- Med en virksomhedstype som teleselskabet 3 virker det meget plausibelt, at regnskabet går i nul, siger Thomas Rønfeldt til Ritzau.

- Det er sådan i Danmark, at når et teleselskab investerer penge i infrastruktur, så kan man enten fradrage det straks, eller også kan man afskrive på investeringerne over en årrække, siger han.

Lektoren har i det hele taget svært ved at forarges over, at store virksomheder som 3 "varetager deres aktionærers interesser" ved eksempelvis at have en hemmelig skatteaftale i Luxembourg, hvilket netop er tilfældet med 3.

- Man kan sige, at det er amoralsk ikke at betale skat i Danmark. Men det gør de også indirekte på den måde, at de laver investeringer i Danmark og sandsynligvis ansætter en masse folk, der betaler skat i Danmark.

- Det kan godt være, at selskabet ikke betaler skat isoleret set, fordi det foretager store investeringer. Men det er jo igen investeringer i Danmark. Man skal passe på med at sætte de her store selskaber på skafottet, mener Thomas Rønfeldt.

Han mener, at det må være op til politikerne at finde fælles europæisk fodslag, hvis man er utilfreds med selskabernes adfærd.

- Politikerne må sørge for, at den regulering, der er i Danmark og EU, gør, at selskaber kommer til at betale skat, siger lektoren og fortsætter:

- Der må man bare sige, at der ikke er konsensus i EU, for Luxembourg vil tilsyneladende gerne lave aftaler med selskaberne, påpeger han.

/ritzau/

Emneord: Skatteunddragelse, Luxleaks, Teleselskaber, Investeringer, Selskabsskat
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.02.17 Infrastruktur
  Dårlig mobildækning i Royal Arena

  Københavns nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena, satte en 10 gange højere leje end normalt for teleselskaberne. Så nu er Arenaen åbnet uden mobilsikkerhed for gæsterne, siger to store teleselskaber i en pressemeddelelse.

 • 16.12.14 Politik
  Borgmester vil bremse skatte-åleri

  Der var en god dialog om mulighederne for at bremse virksomheder, som udnytter skattereglerne til at slippe for skat, da Mellemfolkeligt Samvirke tirsdag 16. december mødtes med borgmester Kim Valentin (V).

 • 20.08.14 Bæredygtighed
  Hønsemøg får roser til at blomstre

  Hønsemøg er en ressource, som kan udnyttes til både el-produktion og gødning. Det er målet for et projekt hos en ægproducent, der netop har fået tilskud fra Grøn Omstillingsfond.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.

 • 14.07.14 Infrastruktur
  Innovationsmiljøerne hjælper flere vækstvirksomheder i gang

  I 2013 hjalp innovationsmiljøerne 68 nye virksomheder til verden og rejste 100 millioner kroner mere fra private investorer end i 2012. Men de gode resultater må ikke blive en sovepude, for innovative virksomheder er nøglen til vækst og job, understreger uddannelses- og forskningsministeren.