Skatteminister: Undersøgelse vil skyde gråspurve med kanoner

Skatteministeren afviser behov for en uvildig undersøgelse. Hvor der handles, opstår der fejl, siger han.

Der er ingen grund til at bede om en uvildig advokatundersøgelse, for at undersøge om der er begået fejl i Skat i forbindelse med et anonymt tilbud fra 2013 om oplysninger om danske skatteunddragere. Det mener skatteminister Benny Engelbrecht (S).

- Jeg har vanskeligt ved at se, hvad den undersøgelse skal bruges til - ud over at det vil være tid, man ikke kan bruge på noget andet. Såsom at kontrollere skatteunddragelse, siger han.

I 2013 - mens Holger K. Nielsen (SF) var skatteminister - blev Skat ifølge Politiken tilbudt oplysninger om 12 danske skatteunddragere. Oplysningerne blev afvist, fordi Skat ikke mente betingelserne var rimelige.

Men beslutningen blev truffet, uden at ministeren blev hørt, og det er i strid med en politisk aftale fra 2010, der siger, at ministeren i sådanne sager skal høres og tage stilling fra sag til sag.

Både Enhedslisten, Venstre og SF har luftet tanken om at få en uvildig advokatundersøgelse af sagen. Det afviser skatteministeren, da han mener, at konklusionen på undersøgelsen giver sig selv.

- Der er ingen tvivl om, at der er sket en fejl. Men derfra og så til at gøre det til en sag, der skal koste en stor bunke ressourcer for at konstatere det samme, det er at skyde gråspurve med kanoner, synes jeg.

Han vil dog ikke garantere, at der ikke vil ske fejl i Skat igen.

- Hvis du spørger, om der aldrig vil ske fejl i Skat, så er svaret nej. Hvor der handles, vil der opstå fejl. Spørger du om, at jeg forventer, at der igen vil være en lignende sag, så er svaret, at jeg har ingen grund til at tro, at det skulle være tilfældet.

Sagen kommer i kølvandet på sagen om HSBC-listen - den såkaldte Swiss-leaks - hvor Skat ignorerede en liste med oplysninger om også danske skatteunddragere i årevis.

/ritzau/

Emneord: Skatteunddragelse, Skatteminister, Advokatundersøgelse, Nulfejlskultur, Benny Engelbrecht
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 02.04.12 Infrastruktur
  Advokatundersøgelse om DSBFirst færdiggjort

  DSB’s bestyrelse iværksatte straks efter afskedigelsen af administrerende direktør Søren Eriksen den 17. marts 2011 en uvildig advokatundersøgelse for at komme til bunds i sagen om DSBFirst.