Skatteminister vil samle indsats mod svindel

Nyoprettet afdeling til bekæmpelse international skattekriminalitet, skattely og hvidvaskning skal dæmme op for svindel, lyder det.

Der skal oprettes en ny afdeling hos Skat, der samler indsatsen mod skatteunddragelse, skattely, hvidvask, og international skattekriminalitet. Det skriver DR Nyheder.

Det vil være et skridt på vejen til at dæmme op for den grænseoverskridende skattesvindel. Sådan lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen op til de politiske forhandlinger om en ny aftale om indsatsen mod skattely, der begynder i dag.

- Vi har set alt for mange sager, hvor svindlere har unddraget sig at betale den skat, de skal – blandt andet ved at gemme formuerne væk i skattely eller vaske sorte penge hvide gennem for eksempel danske banker. Det skal skattemyndighederne have bedre muligheder for at stoppe. Derfor foreslår jeg, at Skat samler alle de afdelinger, der arbejder med skattely, hvidvask og økonomisk skattekriminalitet, i en ny samlet enhed. Det vil styrke indsatsen, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til DR Nyheder.

Historierne om Skat

Læs meget mere om skandalerne og planerne med Skat på tema-siden her. 

Han sammenligner det nye center med den fokuserede indsats i Skats særlige afdeling til bekæmpelse af rockere- og banders økonomiske kriminalitet – den såkaldte bandeenhed. Forslaget får opbakning fra Dansk Folkeparti.

- Fordelene ved at sammenlægge de forskellige afdelinger i en samlet enhed, er jo at få samlet kompetencerne, så vi bedre kan optrevle blandt andet hvidvaskning, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

Socialdemokraterne hæfter sig ved, at partiet allerede selv har foreslået at styrke indsatsen mod blandt andet skattely på lignende vis.

- Udover en organisationsændring, som jeg synes lyder fornuftig, er man nødt til at ansætte ekstra medarbejdere. Ellers bliver det et slag i luften, siger skatteordfører Jesper Petersen.

Op til dagens forhandlinger ønsker Dansk Folkeparti lige som Socialdemokraterne, at der bliver tilført ekstra penge til området. Det vil skatteministeren dog ikke love.

- Jeg går gerne ind i den diskussion, men jeg har ikke en stor check med med til forhandlingerne. Dog vil jeg gerne fastslå, at der bestemt ikke skal bruges færre penge til at bekæmpe grænseoverskridende skattekriminalitet, siger Karsten Lauritzen.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne understreger, at det også er nødvendigt, at der samtidig etableres et bedre samarbejde mellem skattemyndigheder og Finanstilsynet for i højere grad at bekæmpe hvidvask.

Emneord: Skattefusk, Skattesvindel, Skatteminister, Karsten Lauritzen, Skattely, Kontrol, 230317, Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Jesper Petersen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også