Skatteminister: Vurderinger skal ske efter bogen

Hvis ikke boligejerne får den rette behandling af de lokale vurderingsankenævn, så skal der ændres på det.

Den nye skatteminister, Morten Østergaard (R), er overbevist om, at de danske vurderingsankenævn administreres ordentligt og i overensstemmelse med reglerne.

Men hvis der er sager, der ikke håndteres efter bogen, så skal der rettes op, lyder det fra skatteministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Ifølge Politiken har vurderingsankenævnene i ni hovedstadskommuner afvist at nedsætte en række boligejeres grundværdi til trods for, at boligejerne har betalt for meget i ejendomsskat, den såkaldte grundskyld.

Boligejerne havde klaget over Skats store opskrivning af deres grundværdier og ejendomsskat.

- Jeg mener ikke, at nævnene opfylder deres kerneopgave, hvis de primært læner sig op ad Skats generelle vurderinger i et område frem for at tage stilling til den enkelte klage siger Morten Østergaard.

Skatteministeren påpeger, at danskerne skal have reelle muligheder for at anke Skats afgørelser og vurderinger. 

Morten Østergaard mener, at borgerne skal kunne være sikre på, at deres klage bliver behandlet ordentligt, rimeligt og individuelt. 

- Og at klagesystemet reagerer og handler, hvis der er hold i den konkrete klage, understreger skatteministeren, der fortsætter: 

- I mine øjne er ankenævnenes kerneopgave at være ankeinstans i forhold til Skats afgørelser og vurderinger, herunder at de har muligheden for at sætte grundværdien ned, hvis de mener, at Skats vurdering er for høj. 

Morten Østergaard kan oplyse, at han tirsdag har været i kontakt med direktøren i Skatteankestyrelsen, Anette Hummelshøj. 

Direktøren forsikret skatteministeren, at hun vil tage fat i ankenævnene og præcisere deres rolle i forhold til sagsbehandlingen, hvis der er sager, som ikke håndteres efter bogen.

- Det er jeg meget tilfreds med, lyder det fra Morten Østergaard.

/ritzau/

Emneord: Skat, Skatteankenævn, Vurderingsankenævn, Boligskat, Ejendomsvurderinger
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også