Skatteministeriets departementschef frabad sig kulegravning

Metroxpress har fået aktindsigt i et brev fra daværende skatteminister Morten Østergaards (R) højre hånd, departementschef Jens Brøchner, der den 1. juli skrev til rigsrevisor Lone Strøm for at bede om, at undersøgelsen blev udskudt.

‘Skatteministeriet vil på den baggrund foreslå, at Rigsrevisionen udskyder analysen, så effekten og resultaterne af de igangværende ændringer af de økonomiske og faglige styring vil kunne vurderes på et meningsfuldt grundlag,’ skriver Jens Brøchner.

Lone Strøm svarer dog, at Rigsrevisionen ikke kan udskyde den omfattende undersøgelse, da man er blevet bedt om at lave den af Folketingets statsrevisorer.

Her forstår formand Peder Larsen (SF) på ingen måde departementschefens ageren.

»Det er mig fuldstændig uklart, hvordan en departementschef kan få sig selv til at skrive, om vi vil droppe undersøgelsen. For det første er det ikke noget, han skal blande sig i, og for det andet fik det os jo til for alvor at ønske den undersøgelse. Så må der jo netop være noget galt,« siger han til metroxpress.

Ifølge Skatteministeriets pressechef, Casper Steen Pedersen, var Morten Østergaard ikke orienteret om departementchefens brev. Det skriver pressechefen i en e-mail til metroxpress og tilføjer:


‘Skatteministeriet var af den opfattelse, at det ville være mest hensigtsmæssigt – både for Skatteministeriet og Rigsrevisionen – at udskyde analysen.’

Det har ikke været muligt for metroxpress at få et interview med Morten Østergaard, der nu er økonomi- og indenrigsminister.

To tidligere departmentschefer kalder det usandsynligt, at den daværende skatteminister og nuværende radikale formand, Morten Østergaard, ikke var orienteret om sin departementschefs brev til Rigsrevisionen.

 

 

 

Emneord: Morten Østergaard, Skat, Kulegravning, Jens Brøchner, Juridisk undersøgelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også