Skole for pårørende til demente

Ringkøbing-Skjern Kommune tilbyder igen i år en skole for pårørende til demente. Det sker for at styrke de pårørende som omsorgsgivere.

Undervisningen strækker sig over fem aftener i løbet af 2½ måneder.

Deltagerne får viden om forskellige former for demens, udredning af sygdommen, medicinering, sorg og kriseteorier, samvær med demente, kommunikation og kommunale tilbud m.m.

Første gang kommunen tilbød undervisning af pårørende til demente var i 2011.

En vigtig del af forløbet er samvær med ligestillede, og når deltagerne mødes flere gange opstår en god fortrolighed. Efter den første skole for pårørende valgte flere at komme med i pårørendegrupper.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på skolen i 2011, og flere har efterlyst et nyt forløb, fortæller demens-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kirsten Holmgaard Jensen.

- Programmet er det samme som sidst, men der er skiftet lidt ud blandt underviserne udefra, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Andre kommuner tilbyder også skole for pårørende til demente, blandt andet Herning.

- Både borgere med demens og deres pårørende har brug for uddannelse og viden om, hvordan hverdagen kan takles. Situationen forandrer sig hele tiden i forbindelse med, at sygdommen udvikler sig, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Skolen for pårørende foregår på Kursuscenter Hanning. Der er plads til 30 deltagere og mulighed for hjælp til at finde aflastning eller besøg til den demente, mens undervisningen foregår.

Link til folder om skole for pårørende

Emneord: Ringkøbing-Skjern Kommune, Herning Kommune, Pårørende, Demens, Sundhed
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 08.11.16 Politik
  Satspulje: 770 mio. til sundhed og ældre

  Regeringen og satspuljepartierne har indgået en satspuljeaftale til ca. 770 mio. kr. på sundheds- og ældreområdet. Med aftalen styrkes indsatserne over for blandt andre børn i sårbare familier, kræftpatienter, mennesker med psykiske lidelser og svage ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 16.06.16 Infrastruktur
  Stor vestjysk offensiv for bedre infrastruktur

  Erhvervslivet, organisationer og vestjyske politikere fra både byråd og Folketinget styrker nu indsatsen for at forbedre infrastrukturen i landsdelen. Det handler om at forbinde Herning via Ringkøbing til Hvide Sande med den længe ønskede 2+1-vej.

 • 31.05.16 Politik
  Byrådet rejser til Bruxelles

  Hele byrådet i Ringkøbing-Skjern tager tre dage til Bruxelles. Start 03.30 onsdag morgen og retur ved midnat fredag aften.

 • 25.05.16 Velfærd
  Ny undervisningsfilm: I skyggen af en sygdom

  Vil du vide noget om psykiske lidelser og om, hvordan det kan opleves at være pårørende, så er her en film med noget på hjertet. I skyggen af en sygdom henvender sig til folkeskolens ældste klasser.