Skole for pårørende til demente

Ringkøbing-Skjern Kommune tilbyder igen i år en skole for pårørende til demente. Det sker for at styrke de pårørende som omsorgsgivere.

Undervisningen strækker sig over fem aftener i løbet af 2½ måneder.

Deltagerne får viden om forskellige former for demens, udredning af sygdommen, medicinering, sorg og kriseteorier, samvær med demente, kommunikation og kommunale tilbud m.m.

Første gang kommunen tilbød undervisning af pårørende til demente var i 2011.

En vigtig del af forløbet er samvær med ligestillede, og når deltagerne mødes flere gange opstår en god fortrolighed. Efter den første skole for pårørende valgte flere at komme med i pårørendegrupper.

- Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på skolen i 2011, og flere har efterlyst et nyt forløb, fortæller demens-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune, Kirsten Holmgaard Jensen.

- Programmet er det samme som sidst, men der er skiftet lidt ud blandt underviserne udefra, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Andre kommuner tilbyder også skole for pårørende til demente, blandt andet Herning.

- Både borgere med demens og deres pårørende har brug for uddannelse og viden om, hvordan hverdagen kan takles. Situationen forandrer sig hele tiden i forbindelse med, at sygdommen udvikler sig, siger Kirsten Holmgaard Jensen.

Skolen for pårørende foregår på Kursuscenter Hanning. Der er plads til 30 deltagere og mulighed for hjælp til at finde aflastning eller besøg til den demente, mens undervisningen foregår.

Link til folder om skole for pårørende

Emneord: Ringkøbing-Skjern Kommune, Herning Kommune, Pårørende, Demens, Sundhed
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.