Skolerne i Esbjerg skal spare 100 millioner

- KL har undersøgt vores skoler, og det viser sig, at vi bruger flere penge på ledelse, end vi bør. Så vi har ligget højt ledelsesmæssigt, siger Diana Mose Olsen.

Skolerne i Esbjerg Kommune står foran en voldsom omvæltning med langt færre ledere.

Skolelederne får samtidig ansvaret for både SFO-tilbud og fritidsklubberne for de unge.

Det fremgår af det budget-oplæg, som politikerne i Esbjerg får præsenteret på et seminar i dag og i morgen.

Her er der lagt op til samlede kommunale besparelser på 650 millioner kroner over fire år - heraf 100 millioner kroner på struktur og skoleledelse.

- Oplægget lyder på, at vi kan sammenlægge vores 27 skoledistrikter til ni og samtidig lægge fritidsklubberne ind under skolen. Så vil der kun være administrativt personale og en egentlig skoleinspektør ni steder, siger formanden for Børn & Familie Diana Mose Olsen.

Diana Mose Olsen understreger, at forslaget ikke lægger op til at lukke skoler. Forslaget handler udelukkende om at samle ledelsen af både skoler og fritidsområdet.

Dermed regner man med at kunne spare mange penge på administration og personale.

- KL har undersøgt vores skoler, og det viser sig, at vi bruger flere penge på ledelse, end vi bør. Så vi har ligget højt ledelsesmæssigt, siger Diana Mose Olsen.

Emneord: Skoleledelse, Folkeskolereform, Skoledistrikter, Besparelser, SFO
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også