Skorstensfejer dømt for at stå på taget

Skortstensfejer skal af med 50.000 i bøder for at stå på et tag og passe sit arbejde uden at være sikret mod fald. Det skriver Sjællandske.

Skorstensfejermester Arne Pedersen fra Vordingborg blev fredag formiddag dømt til at betale bøder på samlet 50.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.


Dommen faldt i retten i Nykøbing Falster og bryder med en flere hundred år gammel tradition, hvor skorstensfejeren stående på tagryggen har renset skorstene uden at være sikret mod fald.

- Jeg har ikke anden mulighed end at anke til landsretten. Ellers kan jeg ikke udføre mit arbejde. Alternativet er risiko for brande og sundhedsfare for husejerne, hvis skorstenen tilstopper, siger Arne Pedersen til Sjællandske.

Han bakkes op af skorstensfejermester Jesper Hviid Kjær, der er formand for det lokale skorstensfejerlaug.

- På årsplan fjerner vi 4000 allikereder fra skorstene. Bliver de siddende er der ikke træk i skorstenen og det kan føre til kulilteforgiftning i ejendommen, siger han.

Dommen, som ankes, fastslår at skorstensfejeren skal være sikret mod fald, mens han udfører arbejdet. Skorstensfejerne anfører, at det er umuligt at sikre sig til andet end skorstenen, og en ældre skorsten kan i mange tilfælde ikke holde til et pludseligt træk, hvorfor skorstensfejeren risikerer at trække den med sig.

I mange tilfælde er der ikke plads til at udføre arbejdet fra en lift, så alternativet er, at husejerne skal investere i en renselem inde i huset.

- Det vil være dyrt for husejeren, og det er heller ikke populært, at vi skal rense skorstenen stående på et hvidt væg-til-væg tæppe, siger Jesper Hviid Kjær.

Emneord: Skorstensfejer, Arbejdsmiljø
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.03.16 Christian
  Skorstensfejer dømt

  Det største problem er, at der åbenbart findes personer som keder sig så meget, at de finder det nødvendigt at anmelde den slags.

 • 11.03.16 Gitte Hemmingsen
  Skortstensfejer skal af med 50.000 i bøder

  Vi skulle bakke Skortstensfejer Arne op, og lave en indsamling til Arne, for at vise vores støtte og for at vise at denne dom, er helt ude i skoven.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også