Smæk til Trump: Appeldomstol afviser indrejseforbud

Vi ses i retten, skriver Donald Trump på Twitter. Han varsler dermed et opgør i Højesteret efter afvist appel.

USA's føderale appeldomstol i San Francisco stadfæster den midlertidige suspendering af præsident Donald Trumps indrejseforbud mod borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning.
 
Afgørelsen blev truffet enstemmigt af tre dommere ved The 9th U.S. Circuit Court of Appeals.
 
Det oplyser domstolen i en erklæring kort tid efter midnat til fredag dansk tid.

- Vi mener ikke, at regeringen har haft held til bevise berettigelsen af sin appel, oplyser domstolen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Det Hvide Hus ikke umiddelbart nogen kommentar til afgørelsen.
 
Dog skriver Donald Trump på Twitter efter afgørelsen fra appeldomstolen:
 
- Vi ses i retten! Vores lands sikkerhed er på spil.
 
Det sker med henvisning til, at afgørelsen fra appeldomstolen i San Francisco kan ankes til Højesteret.
 
Indrejseforbuddet har været suspenderet siden fredag 3. februar, hvor dommer James Robart i Seattle i delstaten Washington beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for Trumps kontroversielle foranstaltning.
 
Statsadvokater fra delstaterne Washington og Minnesota har udfordret indrejseforbuddet og mener, at det skal ophæves permanent, fordi dekretet har "udløst kaos".
 
Tirsdag skulle de tre dommere i San Francisco under en høring høre argumenterne for Donald Trumps indrejseforbud.
 
Men ifølge Reuters undlod justitsministeriets advokat, August Flentje, at svare konkret på en række spørgsmål.
 
Blandt andet da dommerne spurgte, om myndighederne har knyttet immigranter fra nogen af de syv lande, som indrejseforbuddet gælder for, til terrorisme.
 
Flentje svarede blot, at USA's præsident har ret til at vurdere trusler mod nationens sikkerhed.
 
Donald Trump indførte 27. januar et midlertidigt indrejseforbud mod borgere fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Samtidig udelukkede han syriske flygtninge på ubestemt tid.
 
Indrejseforbuddet har ifølge præsidenten til formål at forhindre "radikale, islamistiske terrorister" i at komme til USA.
 
 
OVERBLIK: Det omstridte indrejseforbud
 
* Donald Trump underskriver 27. januar et dekret med omfattende stramninger af USA's udlændingepolitik.
 
* Blandt tiltagene er et indrejseforbud, der betyder, at borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning ikke kan rejse ind i USA i 90 dage.
* Det drejer sig om Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.
 
* Indrejseforbuddet har ifølge præsidenten til formål at forhindre "radikale, islamistiske terrorister" i at komme til USA.
 
* 3. februar beordrer en dommer i Seattle i delstaten Washington et midlertidigt og landsdækkende stop for præsidentens indrejseforbud.
* 4. februar anker justitsministeriet i USA afgørelsen, som en appeldomstol i San Francisco skal tage stilling til.
 
* 7. februar hører de tre dommere ved appeldomstolen regeringens argumenter for præsidentens indrejseforbud.
 
Justitsministeriets advokat, August Flentje, undlader dog at svare konkret på en række spørgsmål. 
* 9. februar stadfæster appeldomstolen i San Francisco den midlertidige suspendering af præsident Donald Trumps indrejseforbud.
 
Afgørelsen bliver truffet enstemmigt af de tre dommere ved The 9th U.S. Circuit Court of Appeals, Richard Clifton, William Canby og Michelle Friedland. 
* 9. februar skriver Donald Trump på Twitter kort tid efter afgørelsen fra appeldomstolen: Vi ses i retten! Vores lands sikkerhed er på spil.
 
Det sker angiveligt med henvisning til, at afgørelsen fra appeldomstolen i San Francisco kan ankes til USA's højesteret.
 
Kilder: Reuters og AFP
/ritzau/
Emneord: Donald Trump, Indrejseforbud, Appeldomstol, Udland, USA
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 30.11.15 Bæredygtighed
  Danmark med i præsident Obamas ”Mission Innovation”

  USA med præsident Obama i spidsen har taget et ambitiøst internationalt energiforskningsinitiativ, hvor 20 lande – herunder Danmark – forpligter sig til en markant forøgelse af midlerne til energiforskning over en femårig periode. Zuckerberg, Branson, Soros og Bill Gates er blandt de private deltagere.