Markant stigning i hele Danmark: Her er smittetallet eksploderet

Det er en markant stigning, der er sket i Danmark det seneste døgn.

Der er registreret 179 nye smittetilfælde med coronavirus det seneste døgn i Danmark. Det er det højeste antal smittede for et enkelt døgn siden 22. april. 

Der er især et sted, hvor antallet af smittede er steget meget voldsomt.

Det skriver Fyens.dk.

Det er i Odense Kommune, at tallene er steget rigtig meget. Onsdag var incidensen (antal smittede pr. 100.000) på 21,6, og i dag er incidensen oppe på 36,7.

Det er et højt tal - faktisk så højt, at Odense kommune indtager en trist førsteplads som det sted i landet med det højeste smittetal.

På andenpladsen er Nordfyns Kommune med den næsthøjeste incidens i landet med 30,4, oplyser avisen.

Udbrud på uddannelsessteder

Det er især uddannelsessteder, der er hårdt ramt i det fynske. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt læreruddannelsen på UCL er ramt af udbrud blandt eleverne. 

Her til eftermiddag har Odense Kommune indkaldt til pressemøde, hvor Odenses borgmester, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj, kommunens sundhedschef og lederne af uddannelsesinstitutionerne i Odense vil deltage. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne