Social aktivist får fred efter seks års kamp: Madsen fik sit fleksjob

Efter mere end seks år som syg i beskæftigelsessystemet, har formanden for Jobcentrets Ofte, Kim Madsen, nu fået tilkendt en fleksjobbevilling. Det sker efter han i Debatten på DR2 gjorde sin egen kamp til alles kamp.

"Tak for det store fremmøde. Det tog lidt længere tid end vi havde regnet med."

Sådan indledte Kim Madsen sin tale til omkring 100 fremmødte aktivitester fra de sociale bevægelser. Derefter afslørede han resultatet af sit længe ventede møde med rehabiliteringsteamet i Københavns Kommune. 

Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre på DenOffentlige

Vi har valgt at give taletid til aktive i Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre. Initiativet bringer deres indsats og erfaringer videre til vores læsere, og viser andre sider af hverdagens velfærd. 

Læs flere indlæg fra - og om - Næstehjælperne her og Jobcentrets Ofre her.

"Jeg blev indstillet til fleksjob. Tusind tak til alle fra nær og fjern. Jeg har kriller i maven og er våd i øjenkrogen. Frygtelig nat, hvor jeg ikke har fået lukket et øje. Tak for den store opbakning de senere år. Det har været fantastisk."

De to sociale bevægelser Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre havde i dagens anledning organiseret en demonstration til fordel for Kim Madsen. I den time han var inde på jobcenteret sang og talte demonstranterne. Politikere fra SF, Enhedslisten og Alternativet var mødt frem og holdt taler. 

Dagen har været ventet med spænding, fordi Kim Madsen i DR2 Debatten sidst i september gjorde bevilling af fleksjob til en politisk kamp. Under udsendelsen lavede han et væddemål med vært Clement Kjersgaard, og i selve debatten stillede Laura Lindahl (LA) spørgsmål ved Kim Madsen helbredstilstand, fordi han har evnet at skabe en social modstandsbevægelse med flere tusinde medlemmer. Lindahls mistænkeliggørelse førte efterfølgende til debat i flere medier, og gav dermed Kim Madsen og hans bevægelse et gennembrud i nationale medier. 

Madsen kom for skade at foreslå et kællingebidsel til Laura Lindahl, der efterfølgende politianmeldte ham. Men for Madsen, der udover at bære en t-shirt med påskriften "røvhuller" har det været nødvendigt at råbe højt og hårdt. 

"Jeg forsøgte i begyndelsen at skrive pænt til ministre, system, politikere og alle, der var at skrive til, men jeg fik faktisk aldrig svar. Vores kamp blev ignoreret fuldstændig lige indtil vi begyndte at råbe højt og tage ordet røvhuller i brug," siger Kim Madsen. 

Til demonstrationen holdt han fast i de sociale bevægelsers kamp.

"Jeg har været i gabestok, Men det har i allesammen været sammen med mig. Det skal vi have ændret. Jeg vil blive ved med at råbe røvhuller, for det er det, der har virket," sagde Madsen til de fremmødte. 

Demonstrationen blev sendte liv på Facebook af flere deltagere, og flere hundrede så med.  

 

Emneord: Kim Madsen, Jobcentrets Ofre, Socialkrisen, Socialkrise, Jobcentre, Fleksjob, 291118
Den Offentlige på DenOffentlige.dk Du er DenOffentlige!...
Aktivitet: Artikler: 233 | Events: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også