Husk børn og unges positive fællesskaber

Social

30/6/20 7:37

Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

I SSP-samarbejdet i Norddjurs har man igennem mange år fulgt sammenhængen mellem det at være en del af et positivt fællesskab og den generelle trivsel, ligesom man ser en sammenhæng mellem risikoadfærd og kriminalitet og det at undvære disse værdifulde fællesskaber. SSP-samarbejdet er opmærksom på, at børn og unge her efter corona-krisen skal fastholdes i gode, positive fællesskaber og aktiviteter, holde fast i fritidsinteresser og personlige relationer. Det gælder ikke mindst her under sommerferien, hvor hverdagen kan være mindre struktureret: 

”I Norddjurs Kommune er der alle muligheder for at finde det rette fællesskab og dyrke sine interesser. Faktisk er der langt over 30 forskellige idrætsaktiviteter, man kan gå til, blandt andet indenfor kulturområdet, spejderområdet og mange andre aktiviteter, ligesom der er junior- og ungdomsklubberne og hele ungdomsskolens aktivitetsudbud. Juniorklubberne har oplevet, efter samfundet åbnede mere op, at en del børn ikke ”vendte tilbage”. Børnene siger, at de hellere vil spille computer. Det har de været vant til siden marts pga. corona, hvor fælles fysiske aktiviteter efter skole var begrænset. En del af disse børn går ikke til andre fritidsaktiviteter, og her bliver vi ekstra opmærksomme, for vi skal undgå, at det får betydning for deres trivsel,” siger Keld Kristensen, SSP- konsulent og koordinator hos ungdomsskolen UngNorddjurs. 

Forældre skal på banen
Der er samtidig brug for, at forældrene tager ansvar for, at deres barn trives så godt som muligt og deltager i et positivt fællesskab. Det skal supplere arbejdet i SSP og på skolerne, hvor der er fokus på positive klassefællesskaber, øget forældresamarbejde, opmærksomhed på unge i det offentlige rum og på, hvordan der skabes de bedste rammer. Samtidig er det vigtigt med støtte, hjælp og vejledning til de børn og unge, der er på vej i en skæv retning. 

”Heldigvis har vi en meget lav ungdomskriminalitet i Norddjurs Kommune, men vi ser tendenser til øget negativ adfærd, bl.a. brug af rusmidler, så hele dette fokus på forebyggelse og fremme af positive fællesskaber skal øge børn og unges trivsel – og dermed give dem muligheden for et bedre voksenliv,” understreger Keld Kristensen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.