”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.” siger socialminister Manu Sareen.

Socialministeren støtter mænd i krise

Organisationer, der hjælper mænd i krise, får nu tildelt støtte af Socialministeriet. Pengene går til projekter, der skal forbedre mændenes livssituation og mindske risikoen for, at de bliver socialt udsatte.

Skilsmisse efter mange års ægteskab. Fyring fra en årelang ansættelse. Mænd, der på den ene eller anden måde får revet tæppet væk under sig pludseligt og uventet, får nu en ekstra hånd fra Socialministeriet. Det sker via en pulje på 9,7 mio. kr., som nu bliver uddelt til tre frivillige organisationer.

Socialminister Manu Sareen siger:

”Når man som mand bliver skilt eller mister sit arbejde og står på tærsklen til et nyt uventet kapitel af sit liv, kan det for nogen være vejen til en dyb, personlig krise og store sociale problemer. Det kan og skal vi sætte ind overfor. De her mænd skal opleve, at de ikke står alene i deres krise.”


De tre frivillige organisationer, der får tildelt støtte, hjælper netop mænd i krise tilbage på sporet og væk fra risikoen for at blive socialt udsatte. Eksempelvis vil én af de tre organisationer ’Fundamentet’ bruge støtten til at udvide deres projekt ’Liv trods krise’ til byerne Aalborg, Odense og Esbjerg.

I dag dækker tilbuddet mænd i akut krise i København og Aarhus. Dermed kan kriseramte mænd nu se frem til Fundamentets botilbud, rådgivning, sociale aktiviteter og selvhjælpsgrupper i alle fem byer.

Center for mænd i krise i Fredericia, som vil tilbyde hjælp til selvhjælp for mænd i krise, samt KFUMs Sociale Arbejde, som vil tilbyde rådgivning af kriseramte mænd i risiko for hjemløshed, modtager støtte fra puljen

Puljen ’Rådgivnings- og samværstilbud til mænd i krise’ på 9,7 mio. kr. er en del af satspuljeaftalen for 2015-1018 på det sociale område. Puljen løber fra 2015-1018.

Emneord: Socialministeriet, Mænds velfærd, Center for Mænd
Social-, Børne-, og Integrationsministeriet på DenOffentlige.dk Social-, Børne og Integrationsministeriet er opløst og opgaverne overført til andre ministerier. 
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 02.06.17 Velfærd
  Så er Serviceloven moderniseret

  Folketinget har vedtaget ændringer i serviceloven og børne- og socialminister Mai Mercado er godt tilfreds med resultatet.

 • 11.08.16 Velfærd
  LOS: Kommunerne skal styrke visitationen af anbragte børn

  Kommunerne skal blive bedre til at visitere anbragte børn til de rigtige tilbud. Det mener direktør i LOS Michael Graatang. Opfordringen kommer efter Statsrevisorernes kritik af kommunernes indsats for de anbragte børn.

 • 20.06.16 Velfærd
  Socialpolitisk Redegørelse: Viden og effekt skal forbedres

  Socialpolitisk Redegørelse peger på en række konkrete videnshuller i den sociale indsats. Bredt over hele socialområdet gør indsatsen ofte ikke en tilstrækkelig stor forskel for den enkelte. Læs redegørelsen her.

 • 18.04.16 Politik
  Karen Ellemann: Der er noget at arbejde med for tilsynene

  "Den stikprøveundersøgelse, Socialstyrelsen nu har lavet, viser, at der er behov for at løfte kvaliteten, når socialtilsynene skriver afgørelser om godkendelser og påbud til landets sociale tilbud," siger Social- og Indenrigsministeren i en reaktion på undersøgelsen af Socialtilsynene.

 • 11.12.15 Velfærd
  Barnets Reform: Afsluttende evaluering af lovændringer

  Antallet af underretninger om børn, der mistrives, er steget markant de seneste år, og fagpersoner oplever, at problemerne opspores tidligere. Det viser den afsluttende evaluering af de lovændringer, som trådte i kraft med Barnets Reform. Men der er også udfordringer med implementeringen af især § 49a.