Socialministeren vil gennemgå plejefamilieområdet

Over halvdelen af de børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet, bliver anbragt i plejefamilier. Socialminister Manu Sareen vil se på plejefamilieområdet for at sikre de bedst mulige vilkår for børn i plejefamilier. Gennemgangen skal afdække og fremhæve de gode eksempler til gavn for børnene.

Formålet med gennemgangen af plejefamilieområdet er at få et større indblik i de udfordringer, der findes på området og identificere behov for eventuelle lovændringer eller øvrige politiske initiativer. Arbejdet skal medvirke til at nå det sociale 2020-mål om færre sammenbrud i anbringelserne.

”Når vi som samfund går ind og tager ansvaret for, at børn og unge får en tryg opvækst, så skal vi også være sikre på, at det er det helt rigtige sted, de er anbragt. Plejefamilier har noget særligt at byde på – men vi skal have set på, hvad der kan gøres bedre ikke mindst for at sikre kontinuitet i anbringelserne,” siger socialminister Manu Sareen.


Undersøgelsen skal se nærmere på, hvad der skal til for at give gode anbringelser i plejefamilier. Herunder:

• Hvordan findes den rigtige plejefamilie til det enkelte barn?
• Hvordan bliver plejefamilien bedst klædt på til opgaven?
• Hvordan kan vi understøtte et godt samarbejde mellem kommunen og plejefamilien?
• Hvordan kan vi mindske sammenbrud i anbringelserne?

”Alle børn har behov for en nær og stabil relation til omsorgsfulde voksne, som kan give tryghed og stabilitet i hverdagen – og det gælder selvfølgelig også de anbragte børn.  Og netop her kan plejefamilier noget unikt – for de kan give barnet en helt almindelig familie og en hverdag så tæt som muligt på andre børns,” siger socialminister Manu Sareen. 

Gennemgangen af plejefamilieområdet indebærer blandt andet, at Ankestyrelsen er i færd med at undersøge samarbejdet mellem plejefamilier og kommunerne, og at ministeriet afholder dialogmøder med fagfolk og eksperter på området. Socialministeren skal desuden mødes med Børnerådets ekspertpanel, der består af en række anbragte børn og unge, for at høre deres syn på at vokse op i en plejefamilie.

 

 

Emneord: Plejefamilier, Manu Sareen, Børn og unge, Anbragte børn
Social-, Børne-, og Integrationsministeriet på DenOffentlige.dk Social-, Børne og Integrationsministeriet er opløst og opgaverne overført til andre ministerier. 
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.03.14 Conny Høby
  Plejefamilie og Kommune.

  Jeg vælger at nævne plejefamilien først, Det sker desværre at kommunen vælger en plejefamilie fra, hvis der opstår problemer af fx økonomisk art. jeg har kendskab til tilfælde, hvor en fantastisk plejemor, måtte overlade barnet til et opholdshjem, fordi kommunen ikke ville støtte hende i en kort periode, med aflastning i hjemmet, da barnet på 7 år ustandselig blev sendt hjem fra den specialskole han gik på og det derfor var svært for plejemoderen at passe sit job. Hun bad om en kortvarig og midlertidig hjælp.
  I dag er barnet på et skolehjem, pris 1 mill om året. Det barn jeg oplevede hos plejemor var et barn der levede et godt familieliv, nu ser jeg et barn på 11 år som er så institutions præget og uden forståelse for det "virkelige liv" at det gør ufatteligt ondt at se. Havde plejemoderen fået den hjælp hun tiggede om, havde barnet kunnet vokse op hos en familie som han elskede og som elsker ham.
  Derfor er det utroligt vigtigt at du ser på, hvordan Plejefamilie og kommune samarbejder. Og ikke mindst, børnenes tarv. ;-)

 • 27.03.14 Jette Bie
  plejefamilie

  Hvis Manu Sareen har lyst er han meget velkommen hos os. Vi har nogle gode bud på anbringelser

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også