Opfandt fiktive ressourceforløb: Socialrådgiver sigtet for millionsvindel:

Fem personer svindlede ifølge politiets sigtelse Albertslund Kommune for mere end seks millioner kroner, der skulle være brugt på svage borgere.

Det er ifølge politiet et nært beslægtet makkerpar, der har stået bag et komplot, som lænsede Albertslunds jobcenter for millioner, som skulle være brugt på kommunens allersvageste borgere.

Det kan Fagbladet 3F afsløre sammen med Ekstra Bladet, efter at have fået adgang til retsdokumenter i sagen.

Fem personer er nu sigtet for at have ført i alt 6,3 millioner kroner ud af Albertslund Kommune ved hjælp af falske firmaer og opdigtede ressourceforløb.

Tre af de sigtede var i perioden 2012-2015 indsat som direktører i firmaer, hvis eneste formål var at sende falske regninger til betaling hos Albertslund Kommune.

Skandalerne i det offentlige

Vi samler historier om skandaler og sager på tagget "skandaler". Interesseret i at lære og mindes, så klik her.

Specialanklager hos Københavns Vestegns Politi Helene Yde Herborg bekræfter, at de resterende to sigtede – en 37-årig og en 39-årig mand – mistænkes for at stå bag bedrageriet.

Fagbladet 3F erfarer, at de to hovedmistænkte er nevø og onkel, og at alle de sigtede er fra den samme by på Sjælland, hvor de er vokset op sammen.

Den ene af de to, nevøen på 37 år, havde ifølge sigtelsen en nøglerolle i svindelnummeret.

Indtil slutningen af 2015 var han nemlig ansat som socialrådgiver i Jobcenter Albertslund, der hører under kommunens afdeling for arbejdsmarked og beskæftigelse.

Her har han ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger godkendt store regninger for opdigtede ressourceforløb og kursusaktiviteter, der skulle være brugt på nogle af kommunens allersvageste – syge, misbrugere og borgere med diagnoser.

Fagbladet 3F har tidligere beskrevet sagen og kunne her fortælle, at den 37-årige forhenværende sagsbehandler også har været mistænkt for et lignende svindelnummer i Glostrup Kommune.

Her var han også ansat i jobcentret, og tilbage i 2007 mistænkte kommunen ham for at have ført penge ud af kommunen til private firmaer. Det var dog et langt lavere beløb, angiveligt drejede det sig dengang om under 100.000 kroner.

I den aktuelle millionsag er det fire firmaer med kreative navne, der er brugt til at hive i alt 6.362.598 kroner ud af Albertslund Kommune.

Et af firmaerne svindlede ifølge politiet for 3,2 millioner kroner i perioden 2012-2015, og det fremgår af virksomhedsregistret, at firmaets formål var ‘undervisning af borgere med autisme’.

Specialanklager Helene Yde Herborg vil på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om, hvor høj en straf anklagemyndigheden går efter. Hun fortæller dog, at det er straffelovens grove bestemmelse om databedrageri, der er i spil.

Databedrageri betyder, at man udnytter it til at bedrage sig til en økonomisk gevinst, og det straffes ofte med fængsel.

Lige nu tyder det på, at der for en eller flere af de sigtedes vedkommende vil blive tale om en tilståelsessag.

Emneord: Ressourceforløb, Svindel, Skandaler, Albertslund Kommune, 121018
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også