Socialrådgivere: Odense-besparelser er langt fra slut

Hvad skete der egentlig, da socialrådgivere i Odense Kommune i juni fik besked på at lukke op mod 180 sager med udsatte børn?

Det spørgsmål bliver opklaret senere i dag, når Odense Kommune offentliggør en ekstern redegørelse om baggrunden for lukningerne.

Socialrådgivernes formand i Region Syddanmark Anne Jørgensen er ikke i tvivl om, at redegørelsen vil fastslå, at kommunen handlede ulovligt.


- Jeg tror, den vil fastslå, at det har været klart ulovligt, at man alene på grund af økonomi laver besparelser på eksisterende foranstaltninger til børn og familier, siger Anne Jørgensen til DR Fyn.

Da sagen kom frem i august påpegede flere eksperter over for DR på, at kommunens fremgangsmåde med at lukke 20 procent af sagerne senest 1. september for at spare penge var lovstridig.

Afsløringerne fik børn- og ungerådmand i Odense Kommune Susanne Crawley Larsen (R) til at standse alle lukninger af sager, der var i gang. Samtidig igangsatte hun en redegørelse af sagen.

Men selvom det viser sig, at kommunen har handlet ulovligt, så frygter formanden, at kommunen i stedet vil spare på de kommende sager.

- Vi frygter, at man vil spare penge alligevel, og at man så på de eksisterende sager og nye sager vil lave så tynde foranstaltninger, som har svært ved at matche den problematik, som barnet og familien har, siger Anne Jørgensen.

Dagens redegørelse skal også bruges til at svare Folketingets ombudsmand, der har bedt om en redegørelse i sagen.

Men også hos pædagogerne frygter man, at der vil blive sparet på de udsatte unge lige meget hvad.

- Jeg kan godt se for mig, at man skærer på familierne alligevel i stedet for at finde pengene udenfor budgettet. Der er jo kun de penge, der er, siger Rikke Hunsdahl, der er formand for pædagogerne på Fyn.

Rådmand Susanne Crawley Larsen har efter afsløringerne bedt sin forvaltning finde mindst 10 millioner kroner ekstra til området for udsatte børn.

Planen for, hvor kommunen ville finde pengene, skulle have været fremlagt på et møde i Børn- og Ungeudvalget allerede i sidste uge, men på mødet var der ingen løsning, og pengespørgsmålet er nu udskudt.

Den eksterne redegørelse, som bliver afleveret i dag, er udarbejdet af advokatfirmaet Kromann Reumert og revisionsfirmaet BDO. Den har kostet omkring 500.000 kroner.

Emneord: Odense Kommune, Sagsbehandling, Besparelser, Susanne Crawley Larsen, Socialrådgivere, Undersøgelser, Kromann Reumert, BDO
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.09.15 Karl-Henrik Baum
  Rådmand vasker hænder - pinligt

  Så pinligt at se og høre rådmanden for børne og ungeforvaltningen i Odense vaske hænder i denne sag, og tørre hele ansvaret af på direktøren for forvaltningen. Han og nogle af hans nærmeste embedsmænd har muligvis begået fejl. Men det er sket i et politisk klima og efter politiske ønsker om realiserbare besparelser.

  Så den pågældende rådmand bør være sit ansvar bevidst og gå af sammen med direktøren. Alene det at hun betragter en fratrædelsesgodtgørelse på 4,5 mio som en investering er grund nok til at hun anstændigvis bør træde tilbage. Sårbare børn og unge og deres forældre i Odense kan bestemt ikke have tillid til hende efter denne sag.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også