Socialrådgivernes formand Majbritt Berlau sygemeldt med stress

Arbejdspresset blev for meget for socialrådgivernes formand, Majbritt Berlau, der er sygemeldt med stress.

En af fagbevægelsens kendte debattører, formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, er sygemeldt med stress.

- Et vildt arbejdsår har desværre sat sig i mig på en måde, der gør, at jeg af helbredsmæssige årsager er nødt til at trække stikket ud i en periode, skriver Majbrit Berlau på sin Facebook-profil.


Hun havde håbet, at hun i sommerferien kunne få bugt med klare symptomer på arbejdsrelateret stress, men det lykkedes ikke, skriver hun videre:

- Og det er jeg nødt til at tage alvorligt. Derfor er jeg sygemeldt i den kommende periode og lukker helt ned for alt arbejde, for mail, telefon og sociale medier, skriver Majbrit Berlau, der ellers er kendt for flittigt at deltage i den offentlige debat med hurtige og skarpe meldinger.

Dansk Socialrådgiverforening oplyser til Avisen.dk, at medlemmerne af forretningsudvalget nu har fordelt Berlaus arbejdsopgaver mellem sig for på den måde at give den sygemeldte formand ro til at komme sig.

- Jeg er glad for, at mine gode kollegaer i Dansk Socialrådgiverforening har handlet hurtigt og lagt en plan, der gør, at jeg kan få ro samtidig med, at kampen for det sociale arbejde og gode arbejdsvilkår kan fortsætte for fuld styrke, skriver Majbrit Berlau på Facebook.

Hun appellerer samtidig til 'forståelse og respekt for den ro, som lige nu er nødvendig.'

40-årige Majbritt Berlau har stået i spidsen for landets 16.500 socialrådgivere siden november 2012.

Emneord: Majbrit Berlau, Dansk Socialrådgiverforening, Stress, Sygemelding, 140817-1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 18.08.17 Max Thisen
  Paradoks

  De er meget synd at vi mister Majbritt på grund af hendes politiske ekspertise . Men hun har givet danskerne er falsk tryghed på grund af hendes konfliktskyhed . Vi få ingen bedre formand . Men nor vi få en rigtig usympatisk pamper ,so vogner de fleste moske og rydder op ,lige som sked med Trump...

 • 15.08.17 Helle Pedersen
  God bedring

  Jeg synes det er forfærdeligt synd for dig, det vil jeg ikke ønske for min værste fjende, jeg har desværre været dér 2 gange, sidste gang kostede det jobbet.
  Du skal nok regne med at komme igennem "møllen" ligesom alle andre. Lov mig at du bagefter bruger dine dyrekøbte erfaringer til gavn for alle sygemeldte så der kommer noget mere menneskelighed og sund fornuft ind i forvaltningen af de sygemeldte. Som det er i dag er det en regulær klapjagt, krydret med mistro - ganske forfærdeligt. Dén behandling bliver man i hvert fald ikke rask af. Desværre.

 • 15.08.17 Max Thisen
  Ret og Politik

  Majbrit Berlau kunne ikke skelne mellem Ret og Politik . At borgernes problemer skylles socialrådgiverens ulovligheder har Majbrit vækpolitiseret , denne bummerang flygter hun muligvis ved sygmelding - en ressourceforløb ville være adekvat...

 • 14.08.17 M.S. Carstens
  Tænk engang

  Nååå, det kan da vel ikke være så slemt;
  vi er skisme da mange, der er gået ned på stress pga. magtegær fra "socialrådgivere", sagsbehandlere og andre i systemet.
  Men bare rolig Berlau; du er nok fritaget, fra almen borgers tvangs-advis til systemet og hvis ikke:
  Så velkommen i klubben ;-):
  Fagforening er e´n ting, borgernes realitet er en ganske anden og jeg kan da kun håbe, at Majbritt Berlau nu får læring om, at være underkastet egne kæpheste.
  Dog; jeg tror det ej, men håber.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også