Socialt udsatte udfordrer Dansk Folkeparti med åbent brev

I TV udsendelsen ”Demokratiets aften” slog Dansk Folkeparti fast, at I ikke ville stemme for besparelser på kontanthjælpen, og at I ikke ville genindføre et kontanthjælpsloft, skriver den sociale modstandsbevægelse til Kristian Thulesen Dahl.

Til Dansk Folkeparti

Att.: Kristian Thulesen Dahl

København 14. marts 2016

Åbent brev angående L 113 ”Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov om individuel boligstøtte, integrationsloven og forskellige andre love”

Kære Kristian Thulesen Dahl


Vi retter henvendelse til dig i forhåbning om, at du kan uddybe jeres beslutning om at fastholde støtten til ovennævnte fremsatte lovforslag. Vi vælger at skrive til dig som medstifter af Dansk Folkeparti, netop fordi vi anerkender din anciennitet med over 20 års erfaringer fra det politiske arbejde i Folketinget.

Vi beder samtidig om, at du respekterer vores indsigt i lovforslaget og dets detaljer, når vi frabeder os yderligere politisk spin om, ”at det skal kunne betale sig at arbejde” og teoretiseren omkring ”arbejdsudbud”. Med andre ord efterlyser vi samme mod i svaret på vores spørgsmål, som der er udvist mod fra Dansk Folkepartis side i tilslutningen til det fremsatte lovforslag.

Dette åbne brev når ud til over 300.000 brugere på de sociale medier, hvoraf mange er både direkte berørt af loven, og hvoraf mange er blandt jeres vælgere ved det seneste valg.

I TV udsendelsen ”Demokratiets aften” slog Dansk Folkeparti fast, at I ikke ville stemme for besparelser på kontanthjælpen, og at I ikke ville genindføre et kontanthjælpsloft.

Holder vi os denne udmelding for øje samtidigt med, at vi erindrer situationen omkring forslaget om at spare på de ældres boligsikring, som med jeres hjælp blev om ikke afværget så i hvert fald udskudt, så føler vi, at det er rimeligt at konkludere at:

Der er tale om to ret så identiske situationer, og vi håber, at I er enige med os i, at boligsikring til ældre ikke bør være vigtigere end boligydelse til udsatte medborgere med beskeden indkomst. Slet ikke når en del af de udsatte i god tro har stemt på jeres parti i forventningen om, at I ville leve op til jeres egne valgløfter.

Sammenligningen med boligydelse er derfor yderst relevant. I den forgangne weekend kom det fx ydermere frem, at København er rykket to pladser op, til en nuværende 6. plads, over verdens dyreste byer at leve i. En by, hvor der som mange andre steder i landet, mangler billige boliger og en by hvor et flertal i Folketinget nu vil reducere huslejetilskud til samfundets mest udsatte borgere.


Vi bemærker med undren, at ikke engang en så klar afgræsning som jobparathed kan blive indføjet i lovforslagets tekst, hvorved langt hovedparten af alle – hvoraf mange har været indplaceret helt forkert på kontanthjælp i 20 til 30 år – ikke kan undgå denne voldsomme forringelse i rådighedsbeløb. Vi taler her om en gruppe, som ikke kan gå ud og få et job og på den måde sikre sig en større indkomst.

I yderste konsekvens vil mennesker blive sat på gaden, hvis forslaget vedtages. Det er et voldsomt indgreb i menneskers liv, som vi ikke håber I vil være med til at føre ud i livet. Men hvis I har modet til at træffe politiske beslutninger, der går imod jeres valgløfter, velvidende at I ”straffer” dele af jeres egne vælgere, så håber vi også, at I har modet til at stå ved det og fortælle, at I har gjort det med åbne øjne. Men langt bedre vil det selvfølgelig være, at I har modet til at ændre på det fremsatte lovforslag, ganske som I gjorde omkring de ældres boligsikring.

Vi imødeser dine personlige kommentarer hertil, og frabeder os venligst svar på dine vegne fra andre personer.

Med venlig hilsen

Netværket Bekæmp Fattigdom NU

Emneord: Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, Kontanthjælpsloft, Kontanthjælpregler, Kontanthjælp, Kontanthjælpsmodtagere, Bekæmp Fattigdom Nu
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 22.03.16 Claus Jansson
  Opfølgende henvendelse fra Bekæmp Fattigdom NU - til Dansk Folkepartis formand

  Initiativet "Bekæmp Fattigdom NU" skriver nedenstående bragt sammen med en statistik, som viser omfanget af delingen af deres åbne brev (opslået på https://www.facebook.com/FattigdomsKonference/photos/a.202335743309246.1073741832.201453333397487/436855943190557/?type=3&theater):


  "Netværket Bekæmp Fattigdom NU kræver svar fra Thulesen-Dahl

  I skrivende stund (22. marts 2016) er netværket Bekæmp Fattigdom NU's åbne brev til formanden for Dansk Folkeparti nået ud til over 1 million brugere - alene på Facebook. Men Kristian Thulesen Dahl har fortsat ikke reageret.

  Den 15. marts fremsendte Bekæmp Fattigdom NU en åben skrivelse til Kristian Thulesen Dahl for at italesætte de mange helt urimelige konsekvenser, som loven om kontanthjælpsloft og 225-timers regel ville påføre udsatte borgere.
  Trods massive protester og efter utallige opfordringer fra diverse organisationer og udsatteråd m.m. til at stemme imod, valgte Dansk Folkeparti at lægge stemmer til store kontanthjælpsbesparelser, 225-timersreglen og integrationsloven torsdag den 17. marts 2016.

  Bekæmp Fattigdom NU's mange følgere undrer sig over den tavshed, som Dansk Folkeparti møder over en million mennesker med.

  Det åbne brev er blevet delt i over 100 af de mest benyttede Facebook-grupper for udsatte danskere og har været bragt af en række nyhedsmedier.

  Bekæmp Fattigdom NU håber fortsat på, at Kristian Thulesen Dahl har mod til at besvare deres henvendelse, lige som et samlet Dansk Folkeparti turde at stemme kontanthjælpsbesparelserne igennem, der ellers er i dyb modstrid med DF's programbeskrevne socialpolitik."

  Her er link til Bekæmp Fattigdom NU´s åbne brev: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=434085020134316&substory_index=0&id=201453333397487&hc_location=ufi

 • 16.03.16 Mechtilkd
  Dansk Folkeparti

  Anklag Dansk Dolkeparti for Socialt bedrageri

 • 15.03.16 Børge Hansen
  Politisk anstændighed

  Godt at man fra start afviser politisk spin og direkte adresserer modsætningen mellem tale og handling. På tide at man får syn DFs dobbeltspil. Forhåbentlig vil det føre til en ændret vælgeradfærd ved næste Folketingsvalg.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også