Socialudvalgsformand: Skrot en del af velfærden

Udvalgsformand foreslår at kommunal rengøringshjælp droppes som en kernevelfærdsopgave.

Kommunerne kan ikke længere skære hist og her og forringe serviceydelserne år efter år. Sådan lyder advarslen fra formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm, Thorkild Gruelund (K), som mener, at man i stedet må prioritere og fjerne en del af velfærden.  Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


- Folketingspolitikere og kommunalpolitikere må tale sammen om at få færre varer på hylderne. Vi må vælge nogle serviceydelser fra, siger Thorkild Gruelund, som med sit opråb ønsker at bidrage til en principiel debat.

Han peger selv på kommunal rengøringshjælp som en ydelse, der kan fjernes.

- Det skal Folketinget fjerne som en kommunal kerneopgave. Det synes jeg, vi skulle lade folk selv betale. I kommunerne kan vi ikke blive ved, og vi skal fastholde fokus på den personlige pleje, siger Thorkild Gruelund, som bakkes op af Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K).

Men hos Ældre Sagen ringer alarmklokkerne ved tanken om, at den kommunale rengøring helt skal fjernes.

- Der ligger en høj grad af forebyggelse i den praktiske hjælp. De mennesker, der bliver givet hjælp til, er typisk ældre mennesker, som slet ikke selv kan klare at holde deres hjem rent, siger chefkonsulent i Ældre Sagen, Olav Felbo, som advarer mod at skabe et parallelsamfund.

- Man risikerer simpelthen, at man forstærker et skel mellem et A og et B hold blandt svækkede ældre, siger han.

Emneord: Velfærdsstat eller velfærdssamfund, Velfærdsdebatten, Thorkild Gruelund, Hørsholm Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.01.16 Anni Grimm
  Konservativ velfærdsforringelse...

  Man skal aldrig lade sig forbavse - men alligevel....

  At Thorkild Gruelund, fmd. f. Social og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune, og konservativ politiker, kan komme i tanker om at fjerne rengøringshjælpen til vore allersvageste medborgere, det ryster mig alligevel.

  Det ville have klædt den konservative Thorkild Gruelund at rette sit spareforsøg andre steder hen, f.eks. mod den invasion af fremmede mennesker, der vælter ind over den danske grænse med diverse krav og fortrinsret før danskerne. Hvis blot en lille del af de 11-12 milliarder skattekroner, der bruges på den konto, kom de ældre, børnene og de svageste danskere til gode, så behøvede ingen kommuner at lede med lys og lygte efter urimelige besparelser.

 • 06.01.16 Hanne Raffnsøe
  Offentlig rengøringshjælp

  Desværre er min erfaring med offentlig rengøring hos ældre familiemedlemmer den sørgelige,at den var så elendig,at den sagtens kunne undværes.Jeg selv ville vælge at spare et andet sted,for at kunne købe en ordentlig rengøring.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.

 • 15.03.19 Politik
  Dennis K og Jørn Neergaard om et liv i magtens cirkler

  Den ene har været udskældt DA-direktør og beskæftigelsesminister og den anden stærkt kritiseret fagforeningsformand. Hør Dennis Kristensen og Jørn Neergaard i samtale med Nick Allentoft.

 • 01.03.19 Politik
  Professorer: Politikere er låst i hensyn til middelklassen

  PODCAST: Jørn Henrik Petersen og Ove Kaj Pedersen påtaler en situation, hvor politikerne er låst mellem hensyn til det store flertal af vælgere, som har det godt, og hensynet til den sociale kontrakt, hvor udsatte får den nødvendige hjælp og støtte. Her bliver den kommende valgkamp central, mener de.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 19.02.19 Velfærd
  De fede tressere og statens enevældige magt

  PODCAST - Velfærdsdebatten del 2: Anden del af samtalen mellem de to professorer Ove Kaj Pedersen og Jørn Henrik Petersen om velfærdsmodellens historie. Nick Allentoft er vært.