Socialudvalgsformand: Skrot en del af velfærden

Udvalgsformand foreslår at kommunal rengøringshjælp droppes som en kernevelfærdsopgave.

Kommunerne kan ikke længere skære hist og her og forringe serviceydelserne år efter år. Sådan lyder advarslen fra formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm, Thorkild Gruelund (K), som mener, at man i stedet må prioritere og fjerne en del af velfærden.  Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


- Folketingspolitikere og kommunalpolitikere må tale sammen om at få færre varer på hylderne. Vi må vælge nogle serviceydelser fra, siger Thorkild Gruelund, som med sit opråb ønsker at bidrage til en principiel debat.

Han peger selv på kommunal rengøringshjælp som en ydelse, der kan fjernes.

- Det skal Folketinget fjerne som en kommunal kerneopgave. Det synes jeg, vi skulle lade folk selv betale. I kommunerne kan vi ikke blive ved, og vi skal fastholde fokus på den personlige pleje, siger Thorkild Gruelund, som bakkes op af Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K).

Men hos Ældre Sagen ringer alarmklokkerne ved tanken om, at den kommunale rengøring helt skal fjernes.

- Der ligger en høj grad af forebyggelse i den praktiske hjælp. De mennesker, der bliver givet hjælp til, er typisk ældre mennesker, som slet ikke selv kan klare at holde deres hjem rent, siger chefkonsulent i Ældre Sagen, Olav Felbo, som advarer mod at skabe et parallelsamfund.

- Man risikerer simpelthen, at man forstærker et skel mellem et A og et B hold blandt svækkede ældre, siger han.

Emneord: Velfærdsstat eller velfærdssamfund, Velfærdsdebatten, Thorkild Gruelund, Hørsholm Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1818 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.01.16 Anni Grimm
  Konservativ velfærdsforringelse...

  Man skal aldrig lade sig forbavse - men alligevel....

  At Thorkild Gruelund, fmd. f. Social og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune, og konservativ politiker, kan komme i tanker om at fjerne rengøringshjælpen til vore allersvageste medborgere, det ryster mig alligevel.

  Det ville have klædt den konservative Thorkild Gruelund at rette sit spareforsøg andre steder hen, f.eks. mod den invasion af fremmede mennesker, der vælter ind over den danske grænse med diverse krav og fortrinsret før danskerne. Hvis blot en lille del af de 11-12 milliarder skattekroner, der bruges på den konto, kom de ældre, børnene og de svageste danskere til gode, så behøvede ingen kommuner at lede med lys og lygte efter urimelige besparelser.

 • 06.01.16 Hanne Raffnsøe
  Offentlig rengøringshjælp

  Desværre er min erfaring med offentlig rengøring hos ældre familiemedlemmer den sørgelige,at den var så elendig,at den sagtens kunne undværes.Jeg selv ville vælge at spare et andet sted,for at kunne købe en ordentlig rengøring.

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også