Søn levede otte år med vold: Faren dømt otte måneders fængsel

Faderen blev i også dømt for i flere tilfælde at have kastet sten mod drengen, når han var kravlet op i et træ.

En 52-årig mand fra Kalundborg blev onsdag ved retten i Holbæk blev idømt 8 måneders fængsel for at have brændt sin søn adskillige gange med cigaretter på kroppen. Dette skete i perioden 2008-2016, hvor drengen var mellem 5 og 13 år. Manden blev i øvrigt også dømt for i flere tilfælde at have kastet sten mod drengen, når han var kravlet op i et træ. Desuden blev manden fundet skyldig i vidnetrusler mod drengen samt for adskillige gange at have givet drengen og hans 2 år ældre bror slag i numsen.


Mandens samlever blev idømt 3 måneders fængsel for at have slået begge drenge bagi, ligesom samleverens mor også blev idømt 20 dages betinget fængsel for at givet drengen slag bagi.

Anklagerfuldmægtig Anders Rechendorff udtaler: ”Jeg er tilfreds med rettens dom, og det er en alvorlig sag, når en voksen vælger at brænde sit barn med cigaretter på kroppen. Det viser straffen på 8 måneders fængsel til faderen også. Selv om hjemmet formentlig har været kaotisk og konfliktfyldt, er det ingen undskyldning for at udøve vold mod børn”.

Manden og samleveren ankede begge til Landsretten, mens samleverens mor modtog dommen.

Børnene har siden foråret 2016 været anbragt i pleje uden for hjemmet.

Emneord: Overgreb, Børn af misbrugere, Misbrug, Vold i hjemmet, 280917
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også