Foto: Shutterstock

Søren Brostrøms påstand holdt stik

Nu står det klart, at Søren Brostrøm fik ret.

Det var ikke Søren Brostrøms ide, at skolerne skulle holde lukket.

Faktisk advarede han mod regeringens planer om at lukke skolerne.

Alligevel valgte Mette Frederiksen og regeringen at lukke store dele af samfundet, inklusiv skoler og dagtilbud, ned den 11. marts. 

Børn er ikke store smittespredere, og derfor havde lukningen af skoler ingen målbar effekt på smittespredningen. 

Det viser studier fra både EU og skandinaviske myndigheder, ifølge B.T. 

Kostede 210 millioner

Det blev dyrt for det danske samfund at holde skoler og dagtilbud lukket. Det kostede ‘et tab i produktivitet på 210 millioner kroner om dagen, blandt andet fordi forældre nu skulle passe børn’ skriver B.T.

Sundhedsstyrelsens direktør i vælten

Sundhedsstyrelsen direktør har gennem hele coronakrisen været danskernes svar på en corona-hotline.

Han er i den grad kommet i mediernes søgelys, og siden coronaens indtog er Søren Brostrøm blevet en mand, som langt de fleste danskere genkender. Berømmelsen har også ført til en helt særlig invitation, som vi skrev om tidligere på sommeren.

Søren Brostrøm har været flink til at stille op til diverse interviews, hvor det i høj grad også har handlet om personen bag det professionelle ydre. Det fortalte han til til Natasja Crone i ”Go’ Aften Live.

“Man skal også kunne mærke, hvor jeg kommer fra. At jeg har været læge og gynækolog i 20 år. At jeg kommer fra en lægefamilie og har nogle værdier med i ballasten. Det er også vigtigt’, forklarede han og understregede samtidg, at der var grænser.

I dette tilfælde var det ved dans på tv. Han havde nemlig valgt at takke nej til tilbuddet om at deltage i det populære danseprogram Vild med dans.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne