Foto: Shutterstock

Søren Brostrøms påstand holdt stik

Nu står det klart, at Søren Brostrøm fik ret.

Det var ikke Søren Brostrøms ide, at skolerne skulle holde lukket.

Faktisk advarede han mod regeringens planer om at lukke skolerne.

Alligevel valgte Mette Frederiksen og regeringen at lukke store dele af samfundet, inklusiv skoler og dagtilbud, ned den 11. marts. 

Børn er ikke store smittespredere, og derfor havde lukningen af skoler ingen målbar effekt på smittespredningen. 

Det viser studier fra både EU og skandinaviske myndigheder, ifølge B.T. 

Kostede 210 millioner

Det blev dyrt for det danske samfund at holde skoler og dagtilbud lukket. Det kostede ‘et tab i produktivitet på 210 millioner kroner om dagen, blandt andet fordi forældre nu skulle passe børn’ skriver B.T.

Sundhedsstyrelsens direktør i vælten

Sundhedsstyrelsen direktør har gennem hele coronakrisen været danskernes svar på en corona-hotline.

Han er i den grad kommet i mediernes søgelys, og siden coronaens indtog er Søren Brostrøm blevet en mand, som langt de fleste danskere genkender. Berømmelsen har også ført til en helt særlig invitation, som vi skrev om tidligere på sommeren.

Søren Brostrøm har været flink til at stille op til diverse interviews, hvor det i høj grad også har handlet om personen bag det professionelle ydre. Det fortalte han til til Natasja Crone i ”Go’ Aften Live.

“Man skal også kunne mærke, hvor jeg kommer fra. At jeg har været læge og gynækolog i 20 år. At jeg kommer fra en lægefamilie og har nogle værdier med i ballasten. Det er også vigtigt’, forklarede han og understregede samtidg, at der var grænser.

I dette tilfælde var det ved dans på tv. Han havde nemlig valgt at takke nej til tilbuddet om at deltage i det populære danseprogram Vild med dans.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Sundhed
  Disse danskere skal have hurtigere psykiatrisk vurdering

  En ny aftale skal hjælpe syddanskere, der primært lider af stress, angst og depression i let til moderat grad med at få tid til psykiatrisk vurdering indenfor 14 dage.

 • 21.09.20 Sundhed
  Endnu en aftale på plads om forhåndskøb af COVID-19-vaccine

  For en måned siden blev der indgået aftale med Astra Zeneca om leverancer af vacciner til 2,4 mio. borgere i Danmark, hvis vaccinen godkendes. Nu har EU-Kommissionen på EU-landenes vegne forhandlet en aftale mere på plads, der potentielt indebærer mulighed for at købe ca. 3,7 mio. doser vacciner til Danmark. Flere aftaler er på vej.

 • 21.09.20 Sundhed
  Nyt pressemøde om coronasituationen i Aarhus

  Der indkaldes til pressemøde i Aarhus om den øjeblikkelige COVID-19-situation i Aarhus. Smittetrykket er kraftigt stigende i byen.

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.