Foto: Shutterstock

Søren Brostrøms påstand holdt stik

Nu står det klart, at Søren Brostrøm fik ret.

Det var ikke Søren Brostrøms ide, at skolerne skulle holde lukket.

Faktisk advarede han mod regeringens planer om at lukke skolerne.

Alligevel valgte Mette Frederiksen og regeringen at lukke store dele af samfundet, inklusiv skoler og dagtilbud, ned den 11. marts. 

Børn er ikke store smittespredere, og derfor havde lukningen af skoler ingen målbar effekt på smittespredningen. 

Det viser studier fra både EU og skandinaviske myndigheder, ifølge B.T. 

Kostede 210 millioner

Det blev dyrt for det danske samfund at holde skoler og dagtilbud lukket. Det kostede ‘et tab i produktivitet på 210 millioner kroner om dagen, blandt andet fordi forældre nu skulle passe børn’ skriver B.T.

Sundhedsstyrelsens direktør i vælten

Sundhedsstyrelsen direktør har gennem hele coronakrisen været danskernes svar på en corona-hotline.

Han er i den grad kommet i mediernes søgelys, og siden coronaens indtog er Søren Brostrøm blevet en mand, som langt de fleste danskere genkender. Berømmelsen har også ført til en helt særlig invitation, som vi skrev om tidligere på sommeren.

Søren Brostrøm har været flink til at stille op til diverse interviews, hvor det i høj grad også har handlet om personen bag det professionelle ydre. Det fortalte han til til Natasja Crone i ”Go’ Aften Live.

“Man skal også kunne mærke, hvor jeg kommer fra. At jeg har været læge og gynækolog i 20 år. At jeg kommer fra en lægefamilie og har nogle værdier med i ballasten. Det er også vigtigt’, forklarede han og understregede samtidg, at der var grænser.

I dette tilfælde var det ved dans på tv. Han havde nemlig valgt at takke nej til tilbuddet om at deltage i det populære danseprogram Vild med dans.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.