-
Farvel til en flere gange prisbelønnet national portal om arbejdsmiljø. Videncenter for Arbejdsmiljø lukker ved udgangen af 2019, og det er nærmest umuligt at finde nogen omtale af hvorfor, og hvad konsekvenserne er.
-
Lad os tale det gode op. Populistiske og provokerende udbrud styrer vores samfundsdebat. Absurditeterne kender ingen grænser. Vi skælder ud på de sociale medier og på vores ungdom. Men det er os voksne, der står bag.
-
I Rudersdal er lukning af skoler igen på agendaen. For to år siden lovede politikerne ro på skoleområdet. En forældregruppe har kaldt politikerne til MUS-samtale. Spørgsmålet er, hvad omkostningerne er ved at lukke en skole. Er der andre veje at gå?
-
Vi skal styrke dialogen mellem generationer. Når vi bygger Danmark 2.0, skal vi have vores digitale indfødte med ombord. Vi skal passe på, at revnerne i vores vestlige samfunds fundament ikke vokser. Systemerne skal huske mennesket – også stemmen fra vores ungdom.
-
Samtale med fem elever over to fredag eftermiddage førte til artikel overskriften ”Skolen er et skakspil”. Om unges liv, om reformer og karakterer – fortællingen om de demonstrerende møgunger, som Danmark aldrig hører.
-
Tankestrejf. Min digitale brugerrejse stoppede der på perronen en kold aften. Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af at købe den rigtige togbillet. Der er bare ikke en logisk og simpel grænse mellem kolde og varme hænder, når alting går online.
-
Regeringens kampagne for regelforenkling er slut. Nye fraværsregler i gymnasier egner sig til en grundig drøftelse uden politisk heksejagt og breaking news overskrifter. Kort sagt: Tjener reglerne de gode intentioner, som ligger bag?
-
Forbud mod telefoner på skoler rammer i hjertet af debat om digital dannelse. Der er brug for masser af debat, nysgerrighed og varsomhed. Er det en faldgrube bare at tro på, at vi voksne, vi kan da sagtens danne de der unge digitalt?
-
Danske Skoleelever finder kampen mod mobiltelefoner i skolen for ”tosset”. Er forbud et digitalt selvmål? Skal vi tale mere om, hvordan mobiltelefoner også kan bruges i læringen
og erstatte forbudsdebat med nysgerrighed og samtaler med de unge?
-
Italesættelsen af unge og uddannelse bærer ofte præg af mistillid og ønsker om styring. Unge rummer masser af løsninger selv. Lad os demonstrere tillid og invitere dem ombord i debatten om uddannelsessystemet og i skabelsen af Danmark 2.0.
-
Syv eksempler på hvor det digitale Danmark har brug for vores dygtige ungdom. I stedet for at tale om forbud mod mobiltelefoner i skolerne, skal vi tale med vores ungdom om, hvordan vi sammen skaber det bedste digitale, demokratiske velfærdssamfund.
-
8. klasses elever føler sig pressede over uddannelses- og jobvalg, viser en ny undersøgelse. Kan vi risikere et uddannelsespolitisk selvmål, og skal vi tale meget mere om sådan noget ”ufagligt” noget som for eksempel – en ungdomsmusical?
-
Uddannelsesdebat. Karakterkrav og systemer må ikke kvæle det, de unge skal gro fra. Alting passer ikke ind i effektivitetsmønstre og regneark. Vi taler om at undgå bureaukrati og kontrol i offentlig styring. Lad det også gælde unge i uddannelse.
-
Miljøpolitisk analyse: Sagen om landbrugspakken viser, at blå blok bør tage miljø- og klimaområdet meget mere alvorligt. Den blå miljøpolitik har været på slingrekurs siden 2001, og det er svært at se et flertal hos vælgerne for den fremgangsmåde.
-
Økonomi bliver brugt som argument imod økologi. Men det regnestykke holder ikke, hævder Ross Jackson, der blev mangemillionær på salget af Urtekram.
-
Danmark er globalt førende indenfor økologisk produktion. Alligevel blev økologien gemt pænt ned i teksten, da en ny fødevare- og landbrugspakke blev lanceret lige før jul. Hvorfor gemme succesen væk i en kulisse af ord om grøn realisme?
-
Danmark blev en parantes ved COP 21 i Paris med nye negative politiske signaler. Mangeårige miljøpolitiker, Steen Gade, er rystet på Danmarks vegne. Nu er Verden klar efter årtiers dansk foregangspolitik,og så smækker regeringen døren i. Hvorfor dog?
-
Mens verdens ledere juber over en historisk enighed på klimaområdet efter COP 21 i Paris, så ulmer den politiske uenighed i Danmark tilsyneladende. Er miljødebatten som i 2001 ved at lande midt i et ideologisk opgør, og er det smart for Danmark?
-
Bekæmp komplekse løsninger med al magt. Sådan lød det fra et panel af danske topledere, da Lederne kårede årets leder i 2014. Er balladen om den danske folkeskole et eksempel?
-
Skolereform, digitalisering, nye bygninger eller innovation. Det er midler til at nå et mål. Selve målet er det forhåbentlig ikke. Det er et ledelsesansvar at sikre fokus i en tid, hvor elevatortalen om offentlige kerneopgaver er udfordret.
-
Den første leveregel for, hvordan "God ledelse = God kommunikation" betyder, at du som leder skal kende din egen grænse.
-
En forsker på Roskilde Universitet har i to fokusgrupper undersøgt, hvordan medarbejderne opfatter digitaliseringen af de offentlige myndigheder.
-
Teknologi overhaler mennesker, fortæller den nye bog ”Forstå fremtiden”. Inden vi har styr på det ene, kommer det andet. Midt i revolutionen skal vi holde fast i basale, gamle dyder. Når vi bygger fremtiden, skal vi tage det bedste fra fortiden.
-
Folkeskolen drukner i debat. Det skaber utydelighed og usikkerhed. Uden styrket kommunikation får reformer og visioner det svært. Der er brug for ledere, lærere, elever og forældre, der vil skabe en ny fortælling. Skoleledelserne har brug for hjælp.
-
Innovation er et af de nye buzzwords i diskussionerne om fremtidens offentlige sektor – og måske et eksempel på, at offentlig kommunikation kan blive gjort mere vanskelig end godt er.