Solhaven-frifindelse bliver ikke anket

Anklagemyndigheden anker ikke frifindelsen af de 11 ansatte og forstander Søren Virenfeldt fra opholdsstedet Solhaven, skriver TV2/Nord.

Anklagemyndigheden anker ikke frifindelsen af de 11 ansatte og forstander Søren Virenfeldt fra opholdsstedet Solhaven, skriver TV2/Nord.

Der bliver nu sat punktum i sagen mod opholdsstedet Solhaven i Vesthimmerland. For to uger siden blev de 11 ansatte og forstander Søren Virenfeldt, som var anklaget for at udøvet vold mod stedets beboere, frifundet ved Retten i Aalborg.

Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at anke dommen. Dermed er straffesagen mod de 12 Solhaven-medarbejdere nu endeligt afsluttet.

- Straffesagen mod de tidligere medarbejdere og lederen af Solhaven stopper her. De ganske mange vidneforklaringer i byretten har ikke har været tilstrækkelige til at bevise, at der skulle være foregået noget kriminelt i behandlingen af de unge beboere. Min vurdering er derfor, at der ikke er en tilstrækkelig sikker udsigt til, at landsretten i givet fald ville komme til et andet resultat end byretten, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Statsadvokaten har i sin vurdering lagt vægt på, at byretten enstemmigt har afvist, at de tiltalte var skyldige i samtlige anklagepunkter om blandt andet vold, mishandling og ulovlig tvang.

- Det ville være en stor belastning for alle involverede, hvis vi skulle have endnu en retssag i landsretten. Derfor skal anklagemyndigheden have en ret stærk formodning om, at de frikendte ville blive dømt ved en ankesag – og det har jeg vurderet, at der ikke er grundlag for, siger Jan Reckendorff.

Solhavens forstander Søren Virenfeldt er glad for, at sagen mod ham og de 11 ansatte nu er forbi.

- Det er dejligt at være frikendt. Det at de kaster håndklædet i ringen på denne her måde efter 75 anklagepunkter, det siger jo det hele. Det må give anledning til panderynker hos politiet og anklagemyndigheden, siger Søren Virenfeldt til TV2/Nord.

Søren Virenfeldt fortæller, at han sammen med sin advokat nu ser på muligheden for at søge erstatning.

Emneord: Solhaven-sagen, Udsatte unge, Opholdssteder
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også