Solhaven genopstår efter frifindelse

For to år siden lukkede det socialpædagogiske opholdssted Solhaven efter anklager om vold. Nu genopstår det og får opbakning fra borgmesteren.

Indtil for et par måneder siden var en stribe ansatte og lederen på det socialpædagogiske opholdssted Solhaven i Farsø i Himmerland anklaget for vold mod de anbragte unge. 

Nu genopstår institutionen, skriver Politiken mandag. 

Det sker efter fire års politiefterforskning, retssag og massive anklager om overgreb mod de anbragte unge på institutionen. Anklager, der ikke kunne holde, da alle tiltalte blev pure frifundet ved byretten i Aalborg i januar. 

Som resultat af anklagerne mod personalet sygnede Solhaven imidlertid hen og måtte lukke i 2013. 

To år forinden havde opholdsstedet ellers haft en omsætning på et trecifret millionbeløb. Det vurderes, at 200 lokale arbejdspladser forsvandt efter konkursen. Men Solhavens leder, Søren Virenfeldt, planlægger nu at genstarte opholdsstedet lige efter sommerferien. 

- Det skal selvfølgelig hedde Solhaven 2, for vi mener ikke, at vi gjorde noget forkert. Vi står ved det arbejde, Solhaven har stået for i 25 år, siger han til Politiken. 

Søren Virenfeldt skal selv være konsulent og sørge for, at pædagogikken bliver implementeret. 

De af Solhavens tidligere medarbejdere, der har lyst, inviteres til at være med. 

Solhaven vil blive bygget op om en anden socialpædagogisk institution, Himmerlands Rådgivnings Center (HRC), som Søren Virenfeldt er medejer af.

Borgmester er åben over for nyt samarbejde 
Hvis opholdsstedet Solhaven i Farsø genopstår, er der grønt lys fra kommunen til at starte et nyt samarbejde med Solhaven. Det siger borgmester Knud Kristensen (K) fra Vesthimmerlands Kommune.
 
- For mit vedkommende har jeg personligt ingen problemer med at føre et samarbejde med Solhaven igen, hvis den skulle genopstå. Det kunne jeg overhovedet ikke se nogen problemer i, siger Knud Kristensen til Ritzau.
 
Borgmesteren mener, at det vil være kærkomment med en genopstået Solhaven, som kan bidrage med arbejdspladser og meget andet.
 
Ifølge Knud Kristensen kunne opholdsstedet nemlig give de unge et bedre indhold i livet, samtidig med at den gjorde dem klar til at stå på egne ben og klare sig på det danske arbejdsmarked. 
 
- Derfor er det vigtigt, at vi har en virksomhed som Solhaven, der netop kunne tage sig af de unge og hjælpe dem på rette vej, understreger borgmesteren. 

/ritzau/

Emneord: Solhaven-sagen, Solhaven2
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.04.15 Benny Juul Neis
  Du har ret, Nick

  Der er alt for mange åbne spørgsmål og man skal også spørge ind til hvem der har ansvaret for at relationen til de unge gik skævt. Pilen peger mod de voksne og de såkaldte behandlere.

 • 07.04.15 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  Du har ret, Charlotte

  Kære Charlotte Kristensen,
  Det er en helt fair og rimelig pointe du kommer med, så vi har nu rettet overskriften, men kan af tekniske årsager ikke rette url'en. (det er iøvrigt en Ritzau-historie, hvorfor vi måske ikke var så vakse som, hvis vi selv havde produceret den).
  Tak for din skarpe betragtning.
  Vi har iøvrigt på vores redaktionelle ønskeliste, at dykke mere ned i Solhaven-sagen, for der er flere spørgsmål end svar.
  Anklagemyndigheden, der vælger at se bort fra vidnernes forklaringer under et grundet mangel på andet bevis end deres ord. Hvor mange vidner skal der til, før det er troværdigt?
  Vidnerne - og dermed beboerne på landets bosteder mv. - som egentlig får besked på at optage og dokumentere forholdene, hvis de bliver misrøgtet på et bosted. Hvorfor stod de frem? Hvilken tryghed har udsatte borgere fremover?
  Personale og leder, der fik ødelagt flere år af deres liv pga sagen. Hvorfor vil de overhovedet beskæftige sig med det område igen?
  Sagen rejser også et perspektiv på, hvad det gør ved relationen mellem professionelle og beboere.
  MVh
  Nick Allentoft
  Chefredaktør

 • 07.04.15 Charlotte Kristensen
  Solhavensagen

  Arghh, jeg bliver muggen over den slags overskifter. Jeg forventede at denne her platform ikke havde den slags sensationslystne vildledninger. En overskift i overensstemmelse med sandheden kunne have været "Solhaven åbner efter at være blevet frifundet for voldsanklager". Der har i det hele taget ikke været nogen særlig interesse i at følge op på hvad der egentlig skete, da sagen vendte om og de anklagede blev frifundet, mens der nu, så vidt jeg ved, kommer en ny sag mod dem som vidnede og kom med falske anklager i retten. Jeg synes ikke det er i orden, at man kun løber efter den mest saftige historie. Det er ikke uden konsekvenser, om pressen er med eller imod, og så nytter det ikke noget at stikke hovedet i busken, hvis historien går i en anden retning end den man satsede på.
  Vris....

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også