Sophie Hæstorp: Økonomiaftale kræver massiv sparerunde

- Den her økonomiaftale er så stram, at det bliver en sparerunde større, end jeg nogensinde har oplevet i region hovedstaden, siger hun til DR P4 København.

Den nye økonomiaftale mellem regionerne og regeringen får direkte konsekvenser for Region Hovedstaden. Det siger regionens formand Sophie Hæstorp Andersen (S) til DR P4 København.


- Når vi ikke får nogle penge med i den nye aftale, så skal vi selv til lommerne for at finde penge til medicin og alle de udgifter der stiger når vi blive en ældre befolkning, siger hun til DR P4 København.

Den kommende besparelse kommer også til at få konsekvenser for de ansatte i regionen, siger Sophie Hæstorp Andersen til DR P4 København.

LÆS OGSÅ: Regioner skal lave mere for samme penge

- Jeg har bedt min administration om at kigge på det, og vi skal så tage stilling til hvad der skal ske i regionsrådet inden sommerferien, siger hun til DR P4 København og fortsætter:

- Men der er tale om en massiv sparerunde. Den her økonomiaftale er så stram, at det bliver en sparerunde større, end jeg nogensinde har oplevet i region hovedstaden, siger hun til DR P4 København.

Det er endnu uvist hvilke stillinger, der bliver sparet væk. Men Sophie Hæstorp Andersen det regner formanden med at have et svar på inden 1. juli.

- Vi skal sikre os de steder, hvor patienter bliver berørt, og hvor medarbejderne skal løbe stærkere, at det ikke går udover, dem der i forvejen har det sværest, siger hun til DR P4 København.

Emneord: Regionernes økonomi, Økonomiaftale, Danske Regioner, Finansministeriet, Jakob Kjellberg, Budgetaftale, Budget 2017, Claus Hjort Frederiksen, Sophie Løhde, Bent Hansen, Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden, Besparelser, Spareplan
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også