Sophie Løhde sætter gang i største velfærdsreform i ti år

Regeringen går til angreb på de talrige økonomiske cigarkasser, som ministre råder over på hver deres områder, skriver Mandag Morgen.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) vil skære ned i antallet af puljer og samtidig lave regler for, hvor små de enkelte puljer må være for at undgå, at pengene bliver ædt op i administration. 

”Vi har behov for en politisk pagt på tværs af de politiske partier i Folketinget, hvor vi for det første sætter den ambition, at vi skærer ned på antallet af puljer. For det andet skal vi se på størrelsen af puljerne, så dygtige medarbejdere i 98 kommuner ikke alle sammen bruger kræfter på at jagte de samme fem millioner kr.,” siger Sophie Løhde til Mandag Morgen. 

Opgøret med puljetyranniet bliver en del af regeringens store sammenhængsreform, der tegner til at blive den største reform af den offentlige sektor i 10 år. Skiftende regeringer har flere gange blæst til angreb på puljetyranniet. Uden held. Der er fortsat forbløffende lidt styr på de milliarder af kroner, der hvert år uddeles til velfærd, beskæftigelse, integration, uddannelse og andre af ministeriernes talløse puljer.

Hun vil luge ud i bureaukratiet og de 950.000 handleplaner til folk, som kommunerne laver hvert år, hvoraf mange overlapper hinanden. 

”Det er frås af ressourcer. Men det er det mindste problem. Det værste er, at vi bruger for mange penge på noget, som ikke giver merværdi, og samtidig svigter vi dem, som det hele handler om, nemlig borgeren,” siger Sophie Løhde.

Hun vil give private virksomheder mulighed for i højere grad at løse velfærdsopgaverne. Ledernes rolle skal styrkes. Finansieringen af sundhedsvæsenet skal ændres. Og så vil hun sammen med bl.a. kommuner, regioner, fagbevægelsen og interesseorganisationer lave 5-7 nye fælles mål for udviklingen af den offentlige sektor.

Hun regner med at kunne præsentere sin store reform til april.

Læs hele artiklen hos Mandag Morgen her. 

 

 

Emneord: Sophie Løhde, 220118, Puljestyring, 230118
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 23.01.18 Poul Carlsbæk
    Sophies største spin ...

    Ganske imponerende, som medier aldeles ukritisk viderebringer spin og hensigtserklæringer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også