Splid om Sundhedsplatformen sender DF og K udenfor døren i Region H

K og DF afviser at forpligte sig til it-systemet som fremtidens løsning i Region H. Dermed står partierne udenfor budgetforhandlinger. Sundhedsplatformen er kommet for at blive, lyder det fra S.

Det udskældte it-system Sundhedsplatformen får nu betydning for de samlede budgetforhandlinger i Region Hovedstaden. Acceptér at Sundhedsplatformen er kommet for at blive i Region H eller forlad budgetforhandlingerne. Det ultimatum betyder, at Konservative og Dansk Folkeparti ikke længere er en del af forhandlingerne.

Det fremgår en udmelding fra det konservative regionsrådsmedlem Christoffer Buster Reinhardt.

"Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti er blevet smidt ud af årets budgetforhandlinger i Region Hovedstaden. Vi kunne ikke acceptere en troskabsed omkring Sundhedsplatformen og en tekst hvor der står "...vi ønsker at beholde Sundhedsplatformen"," skriver Christoffer Buster Reinhardt, der sidder i Forretningsudvalget og Sundhedsudvalget for de konservative i Region H, i et opslag på Facebook.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

Han skriver videre, at de øvrige partier har accepteret præmissen for budgetforhandlingerne:

"Jeg er rigtig ked af, ikke længere at være med ved forhandlingsbordet, men i politik må man også sige: her til og ikke længere. Det er det, vi har gjort i dag."

Leila Lindén, der er medlem af Forretningsudvalget såvel som Sundhedsudvalget for Socialdemokratiet, bekræfter, at DF og Konservativ har forladt budgetforhandlinger, men hun afviser, at de er blevet sparket ud.

"Jeg vil ikke sige, der er blevet smidt ud. De er gået selv. Alle de andre partier er blevet enige om at Sundhedsplatformen er kommet for at blive. I den her sag, skal der vises lederskab, og det er utopi at tro, at man bare kan skrotte det hele og begynde på noget helt nyt," siger Leila Lindén

Ifølge hende er det nødvendigt at skabe klarhed over, hvem der bakker op om det problemramte it-system. Derfor har partier i forbindelse med budgetforhandlingerne skullet give tilsagn om, at det er den vej man ønsker at gå fremadrettet.

Dermed er det slået fast med syvtommersøm, at Region Hovedstaden kører videre med it-systemet ifølge Leila Lindén.

"Det er fremtiden for os i Region Hovedstaden. Vi anerkender den kritik, der er været. Vi er helt enige om, at det (Sundhedsplatformen, red.) er kommet for at blive, og at vi hele tiden skal være lydhøre og gøre det bedre."

Hele historien hos IT-watch

Emneord: Sundhedsplatformen, Region Hovedstaden, Regionerne, Budgetforhandlinger, Christoffer Buster Reinhardt, Leila Linden, 040918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også