3 kiropraktiske metoder som kan afhjælpe dine nakkesmerter

Sponsoreret

07/11/2022 11:31

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Mange vil opleve tidspunkter i deres liv, hvor nakken gør ondt. I det moderne liv er der nemlig mange situationer, hvor vi særligt belaster nakken. Vi bruger nemlig rigtig meget tid på arbejdet eller studiet foran en computerskærm, hvor nakken bøjes, eller er opspændt på grund af stressede situationer.

Der kan være mange årsager til, hvorfor du har nakkesmerter, men heldigvis er der også løsninger på mange af problemerne. Går du til en kiropraktor vil du typisk få nogle øvelser, som du selv kan udføre for at komme smerterne til livs. Læs videre her, og bliv klogere på 3 kiropraktiske måder, hvorpå du kan lindre dine nakkesmerter. 

Kiropraktisk behandling

Før de tre metoder præsenteres, er det en god ide, at du forstår, hvorfor kiropraktisk behandling er en valid måde at afhjælpe nakkesmerter på. Et forløb hos en kiropraktor består af behandlinger, hvor en kiropraktor undersøger dig for årsagen til dine smerter. Derefter får du en kiropraktisk behandling med teknikker såsom manipulation af led, massage eller mobilisering. Det kan en kiropraktor udføre, netop fordi kiropraktorer er specialister inden for bevægeapparatet, og de har en længere uddannelse, som er autoriseret og med en beskyttet titel.

En kiropraktor skræddersyr et behandlingsprogram til dig, som består af kiropraktisk behandling men også af anbefalede øvelser, som du skal lave derhjemme. Øvelserne er med til at understøtte den kiropraktiske behandling, og dermed komme dine nakkesmerter til livs. De næste afsnit vil gå ind i nogle af de øvelser, du kan blive anbefalet hos en kiropraktor.

1: Bevæg dig

Det allervigtigste, når du får ondt i nakken over en periode, er at sørge for, at du får bevæget dig nok. Sidder du stille for længe på din stol ved computerskærmen, kan smerterne opstå. Det er vigtigt at holde sig i bevægelse, og derfor vil en kiropraktor anbefale dig, at du forsøger at indtænke nogle tidspunkter under din arbejdsdag, hvor du kan stå op og gå rundt.

Måske du kan få dit arbejdskontor indordnet, så du har et hæve-sænke bord, da det er en stor fordel, fordi du så kan skifte stilling i løbet af dagen, og vil kunne stå op mens du arbejder, uden at din nakke bliver belastet. Brug også dine pauser under arbejdsdagen til at få bevæget din krop. Det kan bare være en kort gåtur ud til kaffemaskinen i ny og næ, men en længere pause med frisk luft vil også være godt både for nakken og overskuddet.

2: Stræk ud 

Et andet fokuspunkt, som en kiropraktor har, er på udstrækning af kroppens muskler og led, så de bliver afspændte. Har du nakkesmerter, vil du derfor blive anbefalet øvelser, som du selv kan udføre, for at strække nakken ud.

Der er flere forskellige udstrækningsøvelser til nakken. En af dem går ud på, at du sidder ned eller står op og med sænkede og afslappede skuldre. Derefter bringer du dit højre øre hen mod din højre skulder, så langt som du nu kan, og hvor du mærker, at det strækker i venstre side af nakken. Du skal holde strækket i cirka 10 sekunder, og dernæst skifte side. Dette gør du i alt tre gange til højre, og tre gange til venstre.

3: Styrk din muskulatur

En anden metode, som en kiropraktor kan anbefale dig, handler om at få styrket muskulaturen omkring din nakke. På den måde kan musklerne hjælpe med at holde din nakke i en korrekt position i løbet af dagen.

En af øvelserne er retraktion af nakken, også kendt som ’chin tucks’.  Her skal du enten ligge ned eller stå oprejst, hvorefter du trækker hagen ind mod din hals. Her kan du tænke på at lave en dobbelthage. Hold denne stilling i 10 sekunder, før du slipper trykket igen. Dette gør du tre gange. Husk at have en neutral position, hvis du står oprejst, og hvis du ligger ned, skal du presse baghovedet mod din pude, når du skal lave dobbelthagen. Øvelsen er med til at styrke de dybe muskler i nakken, som kombineret med kiropraktisk behandling kan være med til på sigt at fjerne dine nakkesmerter.

Mest Læste

Annonce