Billedkilde: Africa Studio / Shutterstock.com
Billedkilde: Africa Studio / Shutterstock.com

Begynderguide til udendørs arbejdstøj

Sponsoreret

01/9/22 9:48

Valdemar Lind

Hvis du ikke er vant til at handle udendørs arbejdstøj, kan de mange valgmuligheder være overvældende. Men bare rolig, vi er her for at hjælpe. I denne begynderguide vil vi gennemgå de forskellige typer udendørs arbejdstøj, samt hvad de forskellige typer arbejdstøj bedst er egnet til. Efter denne artikel vil du være ekspert i at vælge det rigtige udstyr til jobbet.

Annoncørbetalt indhold

Hvorfor vælge arbejdstøj?

Der findes mange forskellige typer arbejdstøj på markedet, men de fleste typer arbejdstøj deler nogle få nøglefunktioner. Arbejdstøj er typisk designet til komfort og holdbarhed, og meget arbejdstøj er lavet af kraftige materialer der kan tåle gentagne ture i vaskemaskinen.

Meget arbejdstøj har også reflekterende strimler eller lyse farver, som hjælper medarbejderne med at forblive synlige under dårlige lysforhold. Nogle arbejdstyper kan kræve specialiseret tøj, såsom flammehæmmende materialer til brandmænd eller hvide kokkeklæder til kokke og andre i restaurationsbranchen.

Samlet set er arbejdstøj designet til at beskytte de ansatte mod vejr og vind, såvel som hjælper dem med at forblive sikre på jobbet og udføre deres arbejdsopgaver hurtigt og effektivt.

Sådan vælger du det bedste arbejdstøj

En af de vigtigste ting når det gælder arbejdstøj må siges at være holdbarheden. Til håndværkere der arbejder med tunge materialer, skarpe søm og skruer, og alverdens værktøj, så er det nødvendigt at arbejdstøjet kan holde til lidt af hvert. Med slidstærkt arbejdstøj fra Engelbert Strauss kan du for eksempel være sikker på, at du får kvalitet og mange års erfaring med dit køb.

En anden vigtig detalje handler om formålet. Der bør være arbejdstøj til rådighed i de varme sommermåneder og de kolde vintermåneder. Om sommeren bør der stilles løstsiddende og åndbart arbejdstøj til rådighed. I de kolde vintermåneder skal du derimod stille arbejdstøj og arbejdsjakker til rådighed for dine medarbejdere der kan klare de lave temperaturer.

Det er også vigtigt at man overvejer hvor behageligt arbejdstøjet føles for de ansatte. Undersøgelser viser at komfort er en af de faktorer der har stor indflydelse på de ansattes produktivitet på arbejdspladsen. Glem heller ikke at bestille arbejdstøj i store størrelser og små størrelser, i tilfælde af der er medarbejdere med disse behov.

Hvor meget sikkerhed skal beskyttende arbejdstøj give?

Når det kommer til udendørs arbejdstøj er en af de vigtigste overvejelser, hvor meget beskyttelse som tøjet skal give. Derfor er der er et par faktorer der skal tages i betragtning når der træffes denne beslutning.

Det drejer sig især omkring typen af arbejde der udføres, såvel som betingelserne hvorunder det vil blive udført. Er du en person der gør det selv, kan det være fordelagtigt at sætte sig ind i alt dette, ligesom du bør vide hvad arbejdstøj beskytter imod hvis du køber ind til dine medarbejdere.

Hvis du for eksempel arbejder i et område med meget snavs, eller hvor der er risiko for at få snitsår eller skrammer, vil du gerne sikre dig at dit tøj giver tilstrækkelig beskyttelse til at passe godt på din hud. Dette kan betyde at du i praksis bærer bukser og lange ærmer, samt handsker og andet beskyttelsesudstyr.

Hvis du på den anden side arbejder i et varmt miljø eller laver anstrengende aktiviteter, vil du måske vælge tøj der giver mindre beskyttelse eller dækning, for i stedet at forblive kølig og undgå overophedning. I dette tilfælde kan shorts og korte ærmer være passende.

Annonce