Få bedre indblik i inflationen

Sponsoreret

02/11/22 12:57

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Inflationen kommer til udtryk ved at prisen på forbrugsvarer stiger. Dette er ikke noget problem i sig selv, men problemet opstår, når stigningen i inflationen overstiger stigningen i danskernes indkomst. Og lige nu overstiger inflationen danskernes indkomst meget – hvilket betyder, at danskernes opsparing på sigt vil slippe op. Hvis inflationen fortsætter med at stige, uden indkomsten følger med, så betyder det altså, at vi bliver nødt til at justere vores forbrug, samtidig med at vi kan få svært ved at betale de faste udgifter samt betaling af gæld. I en økonomisk usikker situation, er det dog helt normalt at man bliver bekymret. Der er dog nogle ting, du selv kan gøre, for at forbedre din situation.

Sæt penge ind på opsparingen

Det er altid bedre at have for mange penge på opsparingen end for få. En del sætter allerede penge ind på deres opsparing hver måned, men gør dig selv den tjeneste og prioritér opsparings-posten endnu højere. Inflationen reducerer også værdien af det der står på opsparingskontoen. Hvis du ikke synes der er luft nok i budgettet til at sætte penge til side, så kan du tænke på andre løsninger. Hvis du får penge tilbage i SKAT, så kan du for eksempel sætte dem ind på opsparingen. Derudover kan du også rydde op og sælge ud af dine ting, for at sætte lidt ekstra penge ind på opsparingen.

Kig på budgettet igen

Inflationen er høj og det ser ikke ud til, at den aftager lige umiddelbart. Hvis du allerede ved nu, at der er nogle poster i dit budget, som du sagtens kan skære fra – så anbefales det at gøre dette. Det kan være fitness abonnement, som du ikke bruger – eller streamings tjenester, som du sagtens kan undvære. Og så kan du jo i stedet sætte de penge over på din opsparing hver måned i stedet for.

Har du svært ved at få økonomien til at køre rundt?

Julen er lige rundt om hjørnet og inflationen bliver ved med at sige. Dette kan godt gøre, at du måske står i en situation, hvor du har svært ved at få det hele til at køre rundt. Er dette tilfældet, så kan du overveje om du måske bør ansøge om at optage et onlinelån, for lige at få alting til at hænge sammen. Her er det dog vigtigt, at du researcher og finder den låneudbyder, som opfylder dine behov mest muligt, samtidig med at du sørger for, at du har råd til at betale den månedlige ydelse, du skal betale, når du optager et lån. Du kan låne penge og få dem med det samme hos for eksempel KreditNU, som er en online låneudbyder. Du kan ansøge nemt, hurtigt og enkelt i dag – og hvis din ansøgning godkendes, bliver pengene overført til din konto kort tid efter.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce