Fik du mest muligt ud af kurset?

Sponsoreret

29/12/2022

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Der er ufatteligt mange interessante kurser derude, og hvis man bare havde meget fritid, så var der hurtigt mange kurser, som man gerne vil tilmelde sig og gennemføre i træk.

Men tiden skal bruges optimalt, og du ved fra din arbejdsgivers side, en mulig arbejdsgivers forventninger eller bare, at du gerne vil blive bedre til et nyt sprog at bruge, når du er ude at rejse, at du skal vælge de kurser med omhu.

Så du ved allerede nu, hvilke kurser der giver mest mening for dig at tage på, og du får via research også kogt dem ned til, hvad det specifikt skal være for nogle kurser, som du skal deltage i rent emnemæssigt.

Men spørgsmålet er jo også, om man faktisk får mest ud af at deltage i det specifikke kursus, som man tilmelder sig.

"Problemet" er jo, at man først ved det, når man er færdig med kurset, og den tid - og eventuelt penge brugt på kurset - kan man ikke sådan lige få igen. Derfor skal man helst være sikker på, at man tilmelder sig det kursus, der giver mest værdi for ens tid og penge.

Se på, hvad andre fik ud af kurset

Et godt tip er her, at man ser nærmere på, hvad andre, der har tilmeldt sig det samme kursus tidligere, fik ud af det.

Her skal der helst være tale om kurser, der ikke ligger for lang tid tilbage.
Hvis man ender ud med en statistik, der viser, at der er positive tilbagemeldinger på, at de tilmeldte sig det givne kursus, så er man på rette vej.

Man må også gerne se på, om der blev givet et konkret diplom, en udmærkelse eller karakter, som man kan bruge som bevis senere hen.

Desuden er det godt at forhøre sig rundt hos folk, hvordan de tilegnede færdigheder og viden fra kurset har udmøntet sig i konkrete resultater, som de har brugt og forhåbentligt stadig bruger i tiden efter.

Med de sammenlagte resultater har man en god indikation om, at det bestemte kursus er det rette at tage på, så man er relativt sikker på, at man ikke spilder sin tid eller penge.

Med tiden er det klart, at de tilegnede færdigheder i et kursus måske ikke er tidssvarende - emnet kunne for eksempel være et computerprogram - men så er det med at holde øje med, om der bliver udbudt et kursus, der lægger sig i forlængelse af det, man var på i sin tid, hvor man får lagt ny viden på.

Mest Læste

Annonce