Foto: Pexels.com

Hvilke vitaminer og urter kan hjælpe mod PMS?

Sponsoreret

06/09/2022 14:36

Valdemar Lind

PMS er noget, som mange kvinder lider af hver måned - eller ind imellem. Det kan i højere eller mindre grad forstyrre ens hverdag og velbefindende. Læs med her, for at få tips til, hvad du kan gøre for at lindre dine månedlige symptomer.

Symptomerne på PMS

Kosttilskud til kvinder med pms er en nem og smart måde at sørge for, at kroppen bliver støttet i dens hormonelle forandringer hver måned.

PMS står for præmenstruelt syndrom, og er en række symptomer, der typisk viser sig en uges tid før menstruationen. Symptomerne kan være mange og forskellige fra person til person, men de hyppigste symptomer hos kvinder med PMS, er hovedpine, træthed, forandring i appetit, irritabilitet, koncentrationsbesvær og humørsvingninger. 

Nogle af disse symptomer kan dog sagtens være tegn på andre ting end PMS - såsom stress eller søvnunderskud - så det er vigtigt at være opmærksom på sin krop og dens reaktioner. Hvis man har flere af disse symptomer i løbet af måneden - især hvis de viser sig en uge før menstruationen - kan det være tegn på PMS. Det anbefales at tale med sin læge om dette for at få en mere præcis diagnose.

Det er vigtigt at sørge for, at ens krop får al den næring den har brug for. Og her kan kosttilskud komme ind som en oplagt løsning. Der er en række vitaminer og urter, der især kan være gavnlige for kvinder, der lider af PMS.

Urter der hjælper hormonbalancen hos kvinder med PMS

Der er flere urter, der kan hjælpe kvinder med at finde balancen i deres hormoner. Nogle af de mest effektive urter til dette formål er salvie og rosmarin. Salvie hjælper med at oprette balance i hormonerne og hjælper generelt med kvinders velbefindende. Rosmarin hjælper kroppen med at udskille stoffer, den gerne skal af med, og det hjælper kroppen med at opretholde dens fysiologiske funktioner.

Vitaminer der lindrer symptomerne på PMS

Der er visse vitaminer, som kan lindre symptomerne på PMS. Disse inkluderer:
 

  • Vitamin B6 har en positiv effekt på hormonbalancen. Det udrenser kroppen for unødvendige stoffer og støtter også den psykologiske funktion, hvilket er gavnligt, da krop og hoved hænger sammen.

  • Vitamin B2 hjælper med at mindske udmattelse og træthed.

  • Vitamin B1 bidrager til, at de psykologiske funktioner vedligeholdes.

  • Vitamin D sørger for, at muskelfunktionerne er i orden, og det hjælper desuden hormonerne positivt .

Det er ikke alle, der er bekendt med, hvilke vitaminer og urter der kan hjælpe mod PMS. Med dette indlæg vil du forhåbentlig være blevet lidt klogere på, hvilke vitaminer og urter der kan have en positiv effekt, hvis man lider af præmenstruelt syndrom.

Mest Læste

Annonce