Spot på frivilligheden

En kommuneguide, der kommer frivillige idémagere i møde, politikere i praktik og en daglig historie om frivillighed. Det er tid til at hylde frivilligheden.

- Hvis nogen har energi og initiativ, skal det være så nemt som muligt at komme igennem med sin ide. Det må ikke være problemer med at finde den rette samarbejdspartner i kommunen, som en ide strander på. Derfor opretter vi ”En god idé,” siger frivilligkoordinator Kirsten Nørgaard.

Se siden "En god ide"

”En god idé" er en side på nettet, der fungerer som brobygger mellem kommunen og private med gode idéer, der kræver samarbejde med kommunen. Her kan man henvende sig med en idé til en naturlegeplads, en caféaften for pressede familier eller noget helt tredje.

Ny indgang til eksisterende løsningI forvejen har kommunen udnævnt nøglepersoner på hvert fagområde, som står klar til at gribe bolden, når borgere henvender sig med en idé til et frivilligt initiativ.

- Det ligger i vores rolle som nøglepersoner, at vi forenkler kontakten, men vi kan godt blive mere synlige, og det er det, vi gør nu med ”En god idé,” siger frivilligkoordinator Kirsten Nørgaard.


- Med ”En god idé” behøver man kun henvende sig et sted, så lytter nøglepersonerne til idéen og finder ud af hvem, man skal tale med. Så kontakten bliver så enkel som muligt, fortæller hun.

Nationalt fokus på frivillighed

Lanceringen af ”En god idé” kommer samtidig med at der landet over bliver sat spot på frivilligt arbejde i denne uge.

I Ringkøbing-Skjern sender Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern fem byrådspolitikere i praktik som frivillige i foreningslivet, mens kommunen hylder de frivillige kræfter ved dagligt på kommunens facebookside at sætte spot på en enkelt historie, der viser frivillighedens mange ansigter i kommunen.

 

 

Emneord: Ringkøbing-Skjern Kommune, Frivillighed, Frivilligheds-stafetten, OPS
Ringkøbing-Skjern Kommune på DenOffentlige.dk Ringkøbing-Skjern Kommune
Aktivitet: Artikler: 78 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også