Startskuddet

Startskuddet

Gl. Præstøvej 6, 4735 Mern

Telefon: 55930305 Website: startskuddet.dk E-mail:

Fonden Startskuddet tilbyder døgnanbringelse og dagtilbud for børn, unge og voksne med psykosociale problematikker og udstrakt behov for rummelighed. 
 
Fonden hører hjemme på Sydsjælland og driver tre bosteder for henholdsvis børn/unge og unge/voksne og to specialiserede skoler med en bred vifte af muligheder inden for erhverv og håndværk samt et dyrehold ("mini-zoo"​), en akupunktur-/massageklinik, en cateringvirksomhed og et kulturhus.
 
Beboerne og eleverne har typisk en række afbrudte forløb bag sig og derfor har et helt særligt behov for at blive mødt og accepteret. 

Blogs

 • Når afsløringer er vigtigere end respekten for udsatte borgere
  21.06.17 Velfærd

  Hvad kommer egentlig først. Hensynet til udsatte unge eller den gode historie, spørger direktør fra flere bosteder efter at have oplevet grænseoverskridende journalister.

 • En polsk utopi
  09.05.17 Velfærd

  I Danmark er det, som i Polen, en udbredt holdning hos de offentlige myndigheder, at vores udsatte unge kan klare sig med mindre. Det kan de også sagtens. De har jo som udgangspunkt ofte ingen forventninger om, at de overhovedet KAN hjælpes.

 • Psykiatriens indiskretioner
  17.02.17 Velfærd

  Forståelsen for diskretion er uden tvivl til stede i sundhedsvæsenet, men spørgsmålet er, om der alle steder er ressourcer nok til at efterleve det. For det er ikke kun hos kræftpatienter, at filmen knækker.

 • At slå ihjel med en kuglepen
  18.01.17 Velfærd

  Et knivforbud rettet mod psykisk syge kan meget vel vise sig at være dræbende. Der er brug for nytænkning frem for nye forbud.

 • Kan man fange et svar?
  08.01.17 Velfærd

  Kommunernes overbebyrdede sagsbehandlere skifter sager eller job så ofte, at det svarer til, at den enkelte bruger får ny sagsbehandler hvert halve år. Jeg håber, det vil få opmærksomhed i det kommende afbureaukratiserings-udvalg.

 • Hjælp til udsatte borgere er i konkurrence med snerydning og julepynt
  29.11.16 Velfærd

  Hvis man er født med nedsat nyrefunktion, er der hjælp fra regionens sundhedsbudget, men vokser man op hos en forælder med nedsat forældrefunktion, er man overladt til kommunens trængte økonomi i konkurrence med snedrydning, ældrepleje, julepynt osv.

Artikler

Pressemeddelelser

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner