Foto: Shutterstock

Statens Serum Institut: Se kun fem til ti personer i efteråret

I dag er der kommet nye tiltag til folk i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage nye opfordringer til sig.

Selvom vejret de seneste to dage har duftet mere af sommer end efterår, så er der officielt blot en uge til, at efteråret begynder.

I løbet af efteråret skal vi danskere ikke blot vænne os til, at det bliver køligere vejr, men vi skal også vænne os til, at vi skal se færre mennesker socialt.

Det opfordrer faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak nemlig til. På gårsdagens corona-pressemøde fortalte Kåre Mølbak, at danskerne bør finde en ‘social boble’ i løbet af efteråret.

Med det mener han, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det. Hvad angår børn, så gælder der samme opfordring, og de bør ligeledes nøjes med at lege med børn fra samme klasse, og altså ikke fra parallelklassen.

“Man skal finde måske fem eller ti personer, som kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret. Børn bør vælge legekammerater fra deres egen klasse, men ikke fra parallelklassen,” lyder opfordringen fra Kåre Mølbak.

Her er de nye tiltag

Mens ovenstående blot er en opfordring fra Statens Serum Institut, så blev der i dag udstedt nye coronatiltag, der ikke blot er en opfordring.

De nye tiltag gælder i 17 sjællandske kommuner, da det er her, at smitten i øjeblikket er størst.

Foruden et forsamlingsforbud på blot 50 personer, så skal nattelivet også lukke klokken 22.00. Samtidig er det nu blevet et krav, at man skal bære mundbind, når man står op på barer og restauranter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også