Foto: Shutterstock

Statens Serum Institut: Se kun fem til ti personer i efteråret

I dag er der kommet nye tiltag til folk i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage nye opfordringer til sig.

Selvom vejret de seneste to dage har duftet mere af sommer end efterår, så er der officielt blot en uge til, at efteråret begynder.

I løbet af efteråret skal vi danskere ikke blot vænne os til, at det bliver køligere vejr, men vi skal også vænne os til, at vi skal se færre mennesker socialt.

Det opfordrer faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak nemlig til. På gårsdagens corona-pressemøde fortalte Kåre Mølbak, at danskerne bør finde en ‘social boble’ i løbet af efteråret.

Med det mener han, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det. Hvad angår børn, så gælder der samme opfordring, og de bør ligeledes nøjes med at lege med børn fra samme klasse, og altså ikke fra parallelklassen.

“Man skal finde måske fem eller ti personer, som kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret. Børn bør vælge legekammerater fra deres egen klasse, men ikke fra parallelklassen,” lyder opfordringen fra Kåre Mølbak.

Her er de nye tiltag

Mens ovenstående blot er en opfordring fra Statens Serum Institut, så blev der i dag udstedt nye coronatiltag, der ikke blot er en opfordring.

De nye tiltag gælder i 17 sjællandske kommuner, da det er her, at smitten i øjeblikket er størst.

Foruden et forsamlingsforbud på blot 50 personer, så skal nattelivet også lukke klokken 22.00. Samtidig er det nu blevet et krav, at man skal bære mundbind, når man står op på barer og restauranter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • 16.09.20 Sundhed
  Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro

  Flere psykisk sårbare skal hjælpes ud og få glæde af naturen, mener regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Det skal ske gennem et nyt partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen SIND, som lanceres i dag.

 • 15.09.20 Sundhed
  Magnus Heunicke indkalder til pressemøde om nye coronatiltag

  Magnus Heunicke og Sundheds- og Ældreministeriet inviterer til pressemøde. På mødet skal der snakkes om, hvad der skal gøres for at håndtere udbruddene af COVID-19 i Storkøbenhavn.

 • 15.09.20 Sundhed
  Stort boom i telemedicin

  Coronapandemien har skabt et boom i antallet af digitale konsultationer i sundhedsvæsenet. Nu skal Region Syddanmark tage erfaringerne fra foråret med i det videre arbejde med at udbrede brugen af blandt andet videokonsultationer, mener formanden for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg, Mette Bossen Linnet (V).