Foto: Shutterstock

Statens Serum Institut: Se kun fem til ti personer i efteråret

I dag er der kommet nye tiltag til folk i hovedstadsområdet, men også resten af Danmark bliver bedt om at tage nye opfordringer til sig.

Selvom vejret de seneste to dage har duftet mere af sommer end efterår, så er der officielt blot en uge til, at efteråret begynder.

I løbet af efteråret skal vi danskere ikke blot vænne os til, at det bliver køligere vejr, men vi skal også vænne os til, at vi skal se færre mennesker socialt.

Det opfordrer faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak nemlig til. På gårsdagens corona-pressemøde fortalte Kåre Mølbak, at danskerne bør finde en ‘social boble’ i løbet af efteråret.

Med det mener han, at man nøjes med at finde fem til ti personer man ses med, og ikke mere end det. Hvad angår børn, så gælder der samme opfordring, og de bør ligeledes nøjes med at lege med børn fra samme klasse, og altså ikke fra parallelklassen.

“Man skal finde måske fem eller ti personer, som kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret. Børn bør vælge legekammerater fra deres egen klasse, men ikke fra parallelklassen,” lyder opfordringen fra Kåre Mølbak.

Her er de nye tiltag

Mens ovenstående blot er en opfordring fra Statens Serum Institut, så blev der i dag udstedt nye coronatiltag, der ikke blot er en opfordring.

De nye tiltag gælder i 17 sjællandske kommuner, da det er her, at smitten i øjeblikket er størst.

Foruden et forsamlingsforbud på blot 50 personer, så skal nattelivet også lukke klokken 22.00. Samtidig er det nu blevet et krav, at man skal bære mundbind, når man står op på barer og restauranter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.