Statsminister bekræfter navnene i ministerrokaden

Henrik Sass Larsen (S) træder ind i regeringens økonomiudvalg og er nu formelt med i regeringens inderkreds.

Alle brikker i den omfattende ministerrokade er nu officielt på plads, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag morgen bekræfter ministerrokaden.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister og indtræder dermed i regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver med rokaden medlem af udvalget, som med statsministeren for bordenden afgør regeringens strategier og store linjer.

Det betyder, at der nu er plads til Henrik Sass Larsen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF) i regeringens økonomiudvalg, hvor det er finansminister Bjarne Corydon (S), der sidder for bordenden og styrer finanserne med kollegaen Margrethe Vestager (R).

Dermed rykker Henrik Sass Larsen formelt ind i regeringens inderkreds.

Karen Hækkerup (S) bliver ny justitsminister, mens politisk ordfører Jonas Dahl (SF) udnævnes til skatteminister.

Medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen (S) bliver minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Og det er den største overraskelse i udnævnelserne.

Dan Jørgensen er grøn i mere end en forstand. Han er helt uden erfaring fra landspolitik i Danmark. Omvendt er han på ingen måde ukendt med sit nye resortområde.

Gennem sine næsten 10 år i EU-Parlamentet har han skabt sig en grøn profil, hvor han især har gjort sig bemærket på miljøområdet og på området for dyrevelfærd. I 2012 blev han Årets Dyreven.

Med sin nye ministerpost får Dan Jørgensen samtidig optimal mulighed for at slå sig vej ind i Folketinget.

For kort tid siden meddelte han, at han ønskede at droppe parlamentet i forbindelse med forårets valg og i stedet satse på en fremtidig karriere i Folketinget - og den vej er nu banet.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for dronningen på Amalienborg kl. 11.30.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg kl. 12.30.

/ritzau/

 

Emneord: Regeringsrokade, Ministerrokade
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.