Statsminister bekræfter navnene i ministerrokaden

Henrik Sass Larsen (S) træder ind i regeringens økonomiudvalg og er nu formelt med i regeringens inderkreds.

Alle brikker i den omfattende ministerrokade er nu officielt på plads, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag morgen bekræfter ministerrokaden.

Holger K. Nielsen (SF) bliver ny udenrigsminister og indtræder dermed i regeringens magtfulde koordinationsudvalg.

Også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver med rokaden medlem af udvalget, som med statsministeren for bordenden afgør regeringens strategier og store linjer.

Det betyder, at der nu er plads til Henrik Sass Larsen (S) og Pia Olsen Dyhr (SF) i regeringens økonomiudvalg, hvor det er finansminister Bjarne Corydon (S), der sidder for bordenden og styrer finanserne med kollegaen Margrethe Vestager (R).

Dermed rykker Henrik Sass Larsen formelt ind i regeringens inderkreds.

Karen Hækkerup (S) bliver ny justitsminister, mens politisk ordfører Jonas Dahl (SF) udnævnes til skatteminister.

Medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen (S) bliver minister for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Og det er den største overraskelse i udnævnelserne.

Dan Jørgensen er grøn i mere end en forstand. Han er helt uden erfaring fra landspolitik i Danmark. Omvendt er han på ingen måde ukendt med sit nye resortområde.

Gennem sine næsten 10 år i EU-Parlamentet har han skabt sig en grøn profil, hvor han især har gjort sig bemærket på miljøområdet og på området for dyrevelfærd. I 2012 blev han Årets Dyreven.

Med sin nye ministerpost får Dan Jørgensen samtidig optimal mulighed for at slå sig vej ind i Folketinget.

For kort tid siden meddelte han, at han ønskede at droppe parlamentet i forbindelse med forårets valg og i stedet satse på en fremtidig karriere i Folketinget - og den vej er nu banet.

Statsministeren præsenterer de nye ministre for dronningen på Amalienborg kl. 11.30.

Justitsminister Morten Bødskov (S) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) udtræder af regeringen og modtages i afskedsaudiens på Amalienborg kl. 12.30.

/ritzau/

 

Emneord: Regeringsrokade, Ministerrokade
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.