Statsministerens særlige rådgiver, Martin Rossen, har sagt op

Statsministerens trofaste støtte og højre hånd har sagt sin stilling op i Statsministeriet. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Martin Rossen skal i stedet arbejde tæt sammen med koncernchef Kim Fausing i Danfoss.

Mette Frederiksen og Martin Rossen har kørt tæt parløb gennem ni år. Først arbejdede Martin Rossen som Frederiksens særlige rådgiver, da hun trådte sine ministersko i forskellige ministerier. Heriblandt i Beskæftigelsesministeriet fra 2011 til 2014, Justitsministeriet fra 2014 til 2015, siden som stabschef i Socialdemokratiet fra 2015 til 2019 og siden Mette Frederiksen blev statsminister, har Martin Rossen spillet en stor rolle i Statsministeriet.

"Martin har en meget stor andel i, at det lykkedes Socialdemokratiet at genvinde regeringsansvaret ved folketingsvalget sidste år, og at regeringen har kunnet sætte en klar politisk retning for vores arbejde," udtaler Mette Frederiksen i pressemeddelelsen.

Martin Rossen har været udskældt fra flere sider for sin stærke politiske rolle som stabschef for statsministeriet, der er blevet betegnet som en magtfuld rolle uden ansvar.

“Min beslutning om at skifte spor arbejdsmæssigt har været vemodig og krævet grundig overvejelse. Følelserne er meget store og modsatrettede. Jeg kommer til at savne samarbejdet med Mette og det enorme engagement, som præger centraladministrationen, Socialdemokratiet og Christiansborg i det hele taget. Men jeg glæder mig også til mit nye job,” udtaler Martin Rossen om sit jobskifte og nævner Danfoss som en drengedrøm. 

I det politiske sekretariat i Statsministeriet indgår fortsat to særlige rådgivere og en sekretær. Statsministeriet oplyser, at der ikke på nuværende tidspunkt er taget stilling til eventuelle omorganiseringer som følge af Martin Rossens fratrædelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer