Steen Hildebrandt

Steen Hildebrandt

Website: steenhildebrandt.dk/ E-mail:

Steen Hildebrandt, R, Ph.D., er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet. Fra 2014 Adjungeret professor i lederskab ved Center for virksomhedsudvikling og ledelse, Institut for Produktion og erhvervsøkonomi, CBS, Handelshøjskolen i København. Fra 2015 adjungeret professor ved Institut for filosofi og læring, Det samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.

Født den 22. januar 1944 i Fole, Gram, Sønderjylland. Søn af skovfoged Peter Jensen (1912 – 1972) og Tove Hildebrandt Jensen (1914 – 2015). Opvokset i Rold Skov, Himmerland. Elev på Gravlev Skole og Solhverv Kost- og Realskole (1951-1961), studerende på Aalborg Handelsgymnasium (1961-1963) og på Handelshøjskolen i Århus (1963-1968). Far til Minna Dennig Hildebrandt (født 1971) og Martin Hildebrandt (født 1969). Gift med Janne Wolthers.

Hildebrandt blogger på DenOffentlige for at fremme en konstruktiv debat om udviklingen af Danmark. Det underliggende tema er, at Danmark og den vestlige Verden er udfordret og tvunget til at genopfinde vores verdenssyn, revitalisere demokratiet og finde en bæredygtig vej, der har alle med, efterhånden som Verden bliver omstillet til en bæredygtig cirkulær fremtid. 

Med andre ord er kursen skæv, og hvis vi ikke ændrer retning, ender vi der, hvor vi er på vej hen

 

Blogs

 • FNs Verdensmål flytter Verden uden en klar dansk rolle
  06.04.17 Bæredygtighed

  Det er snarere en redegørelse end en handlingsplan, mener Steen Hildebrandt om regeringens sit bud på en dansk version af FNs 17 verdensmål. Det blev præsenteret forleden og måske var det indholdet, men danske medier skrev intet, skriver Hildebrandt i en anmeldelse på opfordring fra DenOffentlige.

 • Kloden og mig - mod en mere empatisk civilisation
  25.03.13 Bæredygtighed

  Vi har alle et medansvar for den skrøbelige blå planet, som vi er fælles om. Dette medansvar og denne globale bevidsthed er dybest set vores udfordring. Hele tankegangen omkring den socialt ansvarlige virksomhed har med dette medansvar og afhængighedsforhold at gøre.

Artikler

 • Steen Hildebrandt: Lad folkeskolen gøre eleverne til verdensborgere
  02.04.16 Ledelse

  Med FN's 17 nye mål for en global bæredygtig udvikling har vi fået alletiders mulighed for at skabe et nyt fællesskab i og omkring den danske grundskole. En ny skolelovgivning kunne tage afsæt i de 17 verdensmål, foreslår professor Steen Hildebrandt.

TILMELD NYHEDSBREV