Stemmer på Kanten

Stemmer på Kanten

Egegårdsstien 26, 2610 Rødovre

Telefon: 40526112 Website: www.stemmerpaakanten.dk E-mail:

Socialt udsatte borgere bruger ikke deres stemme, når der er valg. Det vil vi lave om på.

Stemmer på Kanten har til formål at få socialt udsatte til stemmeurnerne, når kommunalvalget løber af stablen den 19. november, 2013.

Med stemmer følger magt og mulighed for at påvirke beslutninger. Derfor vil Stemmer på Kanten stemme dørklokker, lave valgfester på værestederne, drejebøger til de politiske partier, musikvideo, virale kampagner på de sociale medier, debatmøder på værtshuse og meget mere. Så er det op til politikerne at gøre sig attraktive for dem.

Blogs

Artikler

 • Vælgerne bakker op om sociale mål
  21.10.13 Politik

  Hver tredje vælger bakker klart op om regeringens nationale mål på socialområdet frem til 2020. Hver anden er samtidig i tvivl om, hvordan politikerne vil prioritere indsatsen i deres kommune. Det fremgår af en meningsmåling udført af InFact for Huset Zornig. Lisbeth Zornig Andersen opfordrer politikerne til at melde ud, så de ikke skal sætte krydset i blinde.

 • Danskerne bekymret for social slagside i valg
  03.09.13 Politik

  Seks ud af ti danskere mener det er et problem, at socialt udsatte i ringe grad stemmer. Det viser en meningsmåling fra InFact udarbejdet på vegne af Huset Zornig. Ifølge målingen har politikerne ansvaret for, at de svageste vender demokratiet ryggen. De taler kun til middelklassen.

Pressemeddelelser

 • Verdens bedste folkeskole?
  20.06.14 Politik

  Vi troede, at vi havde verdens bedste grundskole. Indtil resultaterne fra OECDs PISA undersøgelser midt i 1990erne viste, at sådan forholder det sig ikke. Hverken hvad angår færdigheder eller inklusion.

 • Ny Zornig-dokumentar om svær social fornyelse
  06.01.14 Politik

  DRs nye dokumentar ”Zornigs kamp” tager seerne med bag kulisserne og viser, hvor vanskeligt social fornyelse er i kommunerne.

 • Stigende valgdeltagelse blandt socialt udsatte
  03.01.14 Bæredygtighed

  Valgdeltagelsen i socialt udsatte boligområder steg markant under kommunalvalget i november sidste år. Dermed ser valgkampagner som Stemmer på Kanten ud til at have haft effekt. Lisbeth Zornig Andersen glæder sig over resultaterne.

 • Stemmer på Kanten bliver forening
  21.11.13 Politik

  Den populære demokratikampagne Stemmer på Kanten bliver nu en forening, der skal give de socialt udsatte en stemme også mellem valgene. Foreningen får Lisbeth Zornig Andersen som formand.

 • Zornig glæder sig over valgdeltagelse i Lolland kommune
  19.11.13 Politik

  Med en stigning på 9 procentpoint er valgdeltagelsen på Lolland hele 73,6 pct. Det er en massiv fremgang i forhold til det seneste kommunalvalg, hvor stemmeprocenten endte på 64,5 pct. I Lolland kommune har kampagnen ”Stemmer på Kanten” været stærkt repræsenteret for at hæve stemmeprocenten blandt socialt udsatte.

 • En busbillet for et valgkort
  18.11.13 Infrastruktur

  Det skal ikke være prisen på busbilletten, der afgør om man kommer ned og stemmer. Med kommunesammenlægningen er der kommet færre valgsteder og større afstande til stemmeboksen. Det har fået flere trafikselskaber til at lave billige eller gratis kampagnebilletter. Det sikrer dog ikke lige adgang i hele landet, da det langt fra er alle regioner der er dækket af trafikselskabernes tiltag.

 • Folkelig opbakning til Stemmer på Kanten
  17.11.13 Politik

  Den landsdækkende demokratikampagne Stemmer på Kanten, som stræber efter at få socialt udsatte til at stemme, får bred opbakning fra vælgerne. Det viser en meningsmåling gennemført af analyseinstituttet InFact. Hver anden dansker har hørt om kampagnen, og to ud af tre synes det er et godt initiativ.

 • Kunstauktion trodsede stormen
  01.11.13 Politik

  En flok stormbetvingere modstod mandag aften de livsfarlige udgangsbetingelser, og troppede op på Frederiksberg til ”Bobler og håndbajere” til fordel for demokrati-kampagnen Stemmer på Kanten.

 • Politiske stormøder: Sådan kan din valgkamp se ud
  24.09.13 Politik

  Kære kandidat ved kommunal- og regionsvalget. Vi vil gerne invitere dig til et politisk stormøde, hvor vi klæder dig på til at mobilisere de socialt udsatte stemmer den 19. november. Kom og hør hvad der skal til, for at du kan få en tavs vælgergruppe til at stemme på dig.

 • Her er Zornigs valgkamp for Underdanmark
  16.09.13 Politik

  En hærskare af frivillige til dørklokkerne, kendisser på valgplakater, værtshusdebatter, støttekoncert og sange af brændte børn. Det er blandt elementerne i valgkampagnen Stemmer på Kanten, der skal få samfundets svageste til stemmeurnerne d. 19.

TILMELD NYHEDSBREV