Stephanie Lose: Regionerne er strukturen mens helhed er svaret

Stephanie Lose, formand for Danske Regioner, mener ikke, at regionerne har brug for strukturelle ændringer.

Der er udfordringer med de fem regioner, hvis primære opgave er at drive sundhedsvæsnet. Men strukturelle ændringer er ikke løsningen på problemerne.

Sådan lyder det fra formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose (V).


- Jeg må sige, at jeg er er helt overbevist om, at regionerne er løsningen på problemerne i sundhedsvæsnet. Det er ikke en helt masse ny struktur, der skaber de forandringer, vi har brug for, siger hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger ellers under pressemøde efter Venstres sommergruppemøde op til, at strukturelle forandringer skal sikre en bedre sammenhæng i behandlingen i Danmark. 

Blandt andet ønsker Løkke, at kommunerne skal meget længere frem på banen i sundhedsvæsnet. Det er dog uvist, hvad det skal betyde for regionerne.

Stephanie Lose frygter, at det kan skabe flere problemer, hvis regionerne fjernes. Der er behov for, at der er nogen, der kan tage ansvar, lyder det.

- Hvis man vælger at fjerne ansvaret fra fem regioner og i højere lægger det ud i 98 kommuner, som i dag i forvejen er meget forskellige, så tror jeg, at man få flere problemer, end man har i dag, siger Stephanie Lose.

Hun medgiver dog, at der er behov for bedre sammenhæng og faglig koordinering mellem regionerne og kommunerne.

- Jeg er enig i, at der i fremtiden vil være nogle opgaver, der kan og skal løses uden for sygehusene.

- Men jeg tror, at forudsætningen for, at det bliver en succes er, at vi som regioner er drivkraft i at sikre, at der er det nødvendige samarbejde og de rette kompetencer til stede, siger hun.

Ifølge formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, bør sundhedsvæsnets skæbne ikke blive afgjort i et politisk slutspurt. Det kan føre til forhastede beslutninger, lyder det.

- Vi er ikke gift med regionerne, de har store udfordringer med blandt andet overbelægning, it, sammenhæng og psykiatri. Men de har også klaret mange opgaver, siger han.

- Omvendt har kommunerne stadig svært ved at løse de opgaver, de fik ved den sidste strukturreform, siger Andreas Rudkjøbing.

/ritzau/

Emneord: Regionernes fremtid, Stephanie Lose, Danske Regioner, Region Syddanmark, Sundhedsvæsnet, Sundhedsområdet, Fremtidens hospitaler, Lars Løkke Rasmussen, Venstre, 200818
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 27.03.19 Infrastruktur
  Regeringen og DF: Kommuner skal overtage al kollektiv trafik

  Kommunerne overtager ansvaret for den regionale trafik som følge af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform. Dermed bliver organiseringen af den lokale og regionale trafik forenklet, og beslutningerne træffes tættere på borgerne.

 • 21.03.19 Sundhed
  Regeringen fastfryser kommunal medfinansiering på sundhedsområdet

  Regeringen har besluttet at fastfryse den kommunale medfinansiering i 2019, så kommunerne får budgetsikkerhed i år.