Støjberg afviser Khaders ønske om "sindelagskontrol" af nye danskere

Regeringen vil ikke screene kommende statsborgere for yderliggående holdninger, som støttepartier ønsker.

De Konservative og Dansk Folkeparti vil lave et kontroltjek af alle personer, der søger om dansk statsborgerskab.

Tjekket skal forhindre, at såkaldte antidemokratiske personer får statsborgerskab, når Folketinget to gange om året ved lov tildeler statsborgerskab til flere hundrede personer.

Læs også: Vil Naser Khader og DF opløse demokratiet?

- Jeg har det ikke godt med, at vi stemmer ja til nogle, som vi ikke har haft mulighed for at tjekke. Tjekke deres loyalitet over for demokratiet, eller om de er mere loyale over for jihadisme, siger De Konservatives indfødsretsordfører, Naser Khader, til Politiken. 


Det vakte opsigt, da han i fjor pludselig krævede, at en navngiven kommende statsborger, der ifølge Khader var islamist, blev fjernet fra den liste af personer, der var stillet et dansk statsborgerskab i udsigt.

Khader fik dengang et flertal i Folketinget til at fjerne manden fra listen. Han vil nu have regeringen til at lave et screeningssystem - en såkaldt demokratisk sindelagskontrol - af kommende statsborgere.

Men den idé er integrationsminister Inger Støjberg (V) ikke med på. Det forklarede hun onsdag i folketingssalen.

Hvis en person lever op til de gældende regler, skriver under på en loyalitetserklæring og i øvrigt ikke vurderes at kunne være til fare for staten, skal vedkommende ikke fjernes fra listen "uanset hvilke holdninger han eller hun måtte have," lød det onsdag fra Støjberg ifølge Politiken. 

/ritzau/

 

 

Emneord: Sindelagskontrol, Naser Khader, Inger Støjberg, Statsborgerskab
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 26.10.16 Velfærd
  Hvornår er uvidenhed blevet en kvalitet?

  Resultatbaseret styring eller tillidsbaseret ledelse? New Public Management eller New Public Governance? Er det enten-eller - eller både-og? Og hvor skal snittet i givet fald ligge?

 • 01.06.11 Social
  Indsatsen mod socialt bedrageri skærpes 1. juli

  Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, som skærper kontrollen med udbetalinger af offentlige ydelser. Med de nye regler er staten bedre rustet i kampen mod, at offentlige forsørgelsesydelser bliver udbetalt til borgere, der ikke har ret til ydelserne.