Støtteordninger rammer skævt

Erhvervsfremmeordningerne når ikke ud til de virksomheder, der har mest brug for dem. Virksomhederne kan nemlig slet ikke overskue de mange ordninger, viser en undersøgelse fra brancheorganisationen Arbejdsgiverne, skriver entreprenør- og håndværkeravisen Mester Tidende.

Brancheorganisationen har i en undersøgelse spurgt en række virksomheder, om de har overblik over de offentlige erhvervsfremmeordninger. 46,3 pct. svarer ”Det har jeg slet ikke overblik over”.
 

Går man ind på Vækstguiden.dk finder man hurtigt over 50 forskellige erhvervsstøtteordninger. Ordningerne har endvidere skiftet navn med skiftende regeringer. 
Det får Aslak Skjøth, formand for drift og strategiudvalget i Arbejdsgiverne, til at rejse kritik af måden, man har indrettet erhvervsfremmeordningerne på. 
 


- Det er de virksomheder, der allerede er topform, der har ressourcer til alt det papirarbejde, som ordningerne kræver. Resultatet bliver, at man ofte vælger de allerede velkørende og velsmurte virksomheder. Vi mener, at man i stedet skal have mere fokus på at løfte bredere. Der er masser af mindre virksomheder, der blot har brug for en mindre håndsrækning for at udvikle sig, siger Aslak Skjøth.

Emneord: Støtteordninger, Virksomhederm, Små og mellemstore virksomheder, Arbejdsgivere
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.03.15 Politik
  Ny udbudslov åbner op for virksomheders innovationskraft

  Regeringen præsenterer i dag en ny udbudslov, som vil være et tigerspring for bedre dialog mellem offentlig og privat. Loven har været længe undervejs, men resultatet har ifølge Dansk Erhverv været værd at vente på for de mange virksomheder, der handler med det offentlige.

 • 18.03.15 Politik
  Udbud af offentlige opgaver bliver mere enkelt og fleksibelt med ny lov

  Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen fremsætter i dag Danmarks første udbudslov. Den ny udbudslov skaber et samlet og overskueligt sæt af regler for det offentliges udbud af opgaver. Udbudsloven gør samtidig reglerne for udbud mere enkle og fleksible til gavn for det offentlige og de virksomheder, der ønsker at være med i konkurrencen om offentlige opgaver.

 • 10.03.15 Politik
  Nye tal løser ikke problemet med praktikpladser

  Færre unge end ventet mangler en praktikplads, viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet. Men problemet med for få praktikpladser i virksomhederne er uændret, mener HK-formand Kim Simonsen.

 • 30.09.14 Bæredygtighed
  Nye støtteordninger: Medvind til elbiler

  Frygten for høj pris, begrænset rækkevidde og manglende viden gør, at mange danskere er tilbageholdne med at købe biler, der kører på el, brint eller gas. Derfor udbyder Energistyrelsen støtteordninger, der skal øge udbredelsen og kendskabet til de nye typer biler.