Stop Spild af Mad

Stop Spild af Mad

Stop Spild Af Mad, c/o Integra, Kongens Nytorv 28, 2., 1050 København K

Telefon: +45 40 72 06 01 Website: http://www.stopspildafmad.org E-mail:

Stop Spild Af Mad er Danmarks største bevægelse mod madspild. Stop Spild Af Mad er en non-profit, frivillig forbrugerbevægelse, som kæmper mod madspild og siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark og i samarbejde med EU, Norden og FN. Stop Spild Af Mad har bragt fokus på madspild i Danmark og Stop Spild Af Mad bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Danmark genererer årligt madspild på mange hundrede tusind tons - og det kæmper Stop Spild Af Mad for at stoppe. Stop Spild Af Mad bakkes op af over 60.000 danskere samt en lang række toneangivende toppolitikere og anerkendte madpersonligheder, som ikke vil finde sig i madspild. 

Blogs

 • Et politisk spil om madspild
  21.11.14 Bæredygtighed

  Der skal igangsættes Danmarks og verdens første tænketank mod madspild, og Danmark skal fastholde sin position som toneangivende aktør i kampen mod madspild.

 • Madspild på menuen hos Rio+20
  14.05.12 Bæredygtighed

  af Selina Juul Under mit møde med Fødevareminister Mette Gjerskov tidligere på året var der madspild og grøn omstilling på dagsordenen. For madspild skal begrænses dramatisk – og det haster. Også EU er begyndt at sætte fokuspå madspild, og FN's konference Rio+20 har fået madspild på menuen. Vi står foran et paradigmeskft af dimensioner.

 • Mad-revolution skal gavne hele EU
  19.03.12 Bæredygtighed

  I de seneste tre år er opmærksomheden omkring madspild steget. Der er sket et ryk. Et enormt ryk, som beviser, at forbrugerne handler og ikke længere vil acceptere de samme indgroede mønstre. Forbrugerne er begyndt at tage magten i deres egne hænder.

 • Hvem har skyld i madspild?
  06.05.11 Bæredygtighed

  Madspildspolitiet ville nok havde givet mig en bøde. Jeg har smidt en rest leverpostej ud forleden. Det var rester af rester af rester, som eller var omhyggeligt frosset ned, tøet op, bagt og brugt næsten helt op. af Selina Juul,

 • Et blik ind i en fremtid vi endnu kan undgå
  17.02.11 Bæredygtighed

  af Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

 • Lad os fyre forbrugerzombierne
  06.01.11 Bæredygtighed

  Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger i sin Nytårstale at efterlønnen koster danskere 16 milliarder kroner hvert år. Jeg siger, at madspild koster danskere 16 milliarder kroner hvert år – så lad os også kigge på det! Tekst og illustration: Selina Juul,

 • Madspild skal ind i undervisningen
  29.11.10 Bæredygtighed

  "Spis op. Tænk på alle de sultne børn i Afrika." Sådan har mange af vores fornuftige bedstemødre sagt, når vi dengang som børn sad ved middagsbordet. Dem af os, som i dag hører til den mere voksne generation, spiste også op dengang. Men realiteten er helt anderledes i dag.

 • Madspild har regeringens interesse
  15.11.10 Bæredygtighed

  af Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad

Artikler

 • 1,5 mia. i skraldespanden
  03.12.12 Velfærd

  Stop madspild i Julen: 1,5 mia. i skraldespanden Julemåneden er en højaktuel tid for madspild, og beregninger fra Landbrug & Fødevarer viser at en dansk gennemsnitsfamilie fodrer skraldespanden med julemad til en værdi af ca. 1.000 kr.

Pressemeddelelser

TILMELD NYHEDSBREV