Borgmester Kirsten Terkilsen og Lars Løkke Rasmussen

Stor begejstring for Hop In-projektet, der gav 609 elever et indblik i produktionsindustrien

Aktivitetsniveauet var tårnhøjt i Dansk Produktions Univers, hvor 28 syvende klasser fra Hedensted Kommune i uge 46 arbejdede med produktion i samarbejde med 26 lokale virksomheder. Torsdag fik de besøg af Lars Løkke, og om aftenen var det tid for den store finale.

”Hands On Produktion – Innovation New Ideas” (HOP-IN) er titlen på det unikke projekt, hvor formålet var at koble læring i skolen med arbejdslivet efter skolen – med fokus på produktionsindustrien, der har rigtig gode vilkår i Hedensted Kommune.

”Udvikling og styrkelse af produktionserhvervet er en af de centrale nøgler til vækst i Danmark. Med de mange samarbejdspartnere og snitflader i vores projekt, som går på tværs af erhvervsliv og forskellige uddannelsesinstitutioner, har vi ønsket at vække en fornyet interesse og engagement for produktionsfaget – både blandt nutidens og fremtidens parter”, fortæller Kirsten Terkilsen, Borgmester i Hedensted Kommune.

Øjnene op for karrieremulighederne

Eleverne var klassevis tilknyttet en af de 26 virksomheder, der deltager i projektet. Ugen startede med besøg hos virksomhederne mandag.

”Ved at komme ud på virksomhederne og få en forståelse for alle de brikker, der skal til for at bygge en vindmølle eller en maskine, har eleverne fået øjnene op for, at der er mange forskellige jobfunktioner på en fabrik – man kan både være økonomimand og arbejde med sprog”, fortæller Birgit Colliander, der er lærer på Lindved Skole.

HR-manager Karen Margrethe Kring fra Credin, der fik besøg af elever fra As Friskole, var meget begejstret over besøget af interesserede og aktive folkeskoleelever.

Efter besøget var der flere af eleverne, der ringede til os for at stille uddybende spørgsmål. Jeg tror, vi kommer til at møde en del af eleverne igen, når de skal ud på jobmarkedet engang”, fortæller hun.

Engagerede og kreative elever

Tirsdag formiddag underviste studerende/elever fra Learnmark Horsens (HHX, HTX og EUD) og Horsens Produktionsskole ud fra princippet om "ung til ung" folkeskoleeleverne i seks fagområder.

Derefter dannede klasserne ”virksomheder”, der hver især skulle komme med et forslag til et produkt, der kan sættes i produktion. Det summede af liv og aktivitet i de historiske produktionshaller hos Dansk Produktions Univers, der dannede rammen om arrangementet.

Magnus Kjærgaard, der er elevrådsformand på Hedensted Skole, svarer prompte, da han bliver spurgt om, hvad han synes om denne måde at blive undervist på: ”Det er en genial idé! Det giver os mulighed for at arbejde anderledes på en god måde”. 

Den store finale med Lars Løkke og prisuddeling

Torsdag middag kom Lars Løkke på besøg i hallerne for at overvære elevernes arbejde. Hop-In-projektet giver eleverne mulighed for at lære på en ny måde, og det er en god måde at fange drengene på, og samtidig udfordre de dygtige piger, konkluderede han. 

Om aftenen var der ”Nytårskur”, hvor eleverne i overværelse af deres virksomhedskontakter, unge undervisere fra ungdomsuddannelserne, forældre og 35 lærere præsenterede deres bud på et produkt.

En komité udpegede det bedste bud efter kriterier som innovation, nytteværdi og markedspotentiale. Elevernes præsentation af produktet og deres salgsmateriale talte også i vurderingen – som det sker i den virkelige verden, når et produkt skal få succes.

Vinderne blev 7.C fra Løsning Skole, der havde arbejdet med et flot interaktivt ”Ischool”-spil.

To fotos vedhæftet – se desuden https://www.dropbox.com/sh/tzqewj486u36a2n/a6YiBfJ0rl (de sidste billeder af elever er fra vinderklassen 7.C fra Løsning Skole)

FAKTA

Temaugen blev tilrettelagt i et samarbejde mellem lokale virksomheder, Ungdommens Uddannelsesvejledning, Learnmark Horsens (HHX,HTX og erhvervsuddannelserne), Horsens Produktionshøjskole, UCL-læreruddannelsen i Jelling og naturligvis overbygningsskolerne samt erhvervsafdelingen i Hedensted Kommune.

Hedensted Kommune på DenOffentlige.dk Hedensted Kommune
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.06.18 Velfærd
  Kun få kommuner omsætter verdensmål til handling

  FNs verdensmål er blevet en vigtig vejviser for danske kommuners arbejde med kommunikation, partnerskaber og innovation. Men kun få kommuner har realiseret det fulde potentiale i verdensmålene. Det viser Deloittes seneste rapport om FNs verdensmål blandt nordiske kommuner.

 • 12.06.18 Velfærd
  Rapport: 50 procent flere kontanthjælpsmodtagere kommer i job i Hjørring

  Aalborg Universitet viser i evaluering, at Hjørrings model har en job-effekt, som ligger 50 procent over sammenligningskommunerne i Nordjylland.

 • 08.06.18 Velfærd
  Ledige skal hjælpe ledige i job

  Arbejdsmarkedsudvalget har netop bevilget 250.000 kr. til at få Powerjobsøgerne til at etablere sig i Kolding. Netværket drives af frivillige for frivillige og har gode erfaringer med at få ledige i job.

 • 08.06.18 Velfærd
  Chokerende høje tal for partnervold og seksuelle krænkelser

  Ny national undersøgelse af vold og seksuelle krænkelser viser, at unge kvinder er den gruppe, der oftest oplever seksuelle krænkelser og overgreb. Over hver fjerde kvinde mellem 16-24 har det seneste år oplevet ikke-fysiske krænkelser. Det skønnes, at 38.000 kvinder og 19.000 mænd årligt er udsat for fysisk partnervold. Tallet for mænd er steget siden 2005.

 • 08.06.18 Velfærd
  Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

  Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.