UCC fyrer lærerpersonale samtidig med, at der søges efter tre vicedirektører og ny uddannelseschef.

Stor fyringsrunde på UCC Hillerød

Professionshøjskolen UCC gennemfører stor fyringsrunde i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det sker samtidig med, at skolen centralt søger tre vicedirektører og en uddannelseschef. (opdateret med bemærkning fra UCC)

Sparekrav fra politisk side og et fald i antallet af lærerstuderende. Den kombination gør nu jobbet usikkert for de ansatte på Professionshøjskolen UCC, der uddanner sundhedspersonale og pædagoger i Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


Ifølge rektor Laust Joen Jakobsen drejer det sig om en besparelse på 60-70 millioner kroner i løbet af 2016 og 2017. Rektoren kan på nuværende tidspunkt ikke sætte præcist antal på hvor mange, der bliver fyret, men han lægger ikke skjul på, at lønudgifter er der, hvor en uddannelsesinstitution kan spare mest. I dag får de ansatte besked på, om de er købt eller solgt.

- Det er skrækkeligt for de medarbejdere, det går ud over. Samtidig fortæller det også historien om, at der kommer til at mangle nogle lærere. Derfor snakker vi med kommunerne om, hvad vi kan gøre for at vende strømmen, for ellers kommer vi til at mangle lærere i hovedstadsområdet, siger Laust Joen Jakobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Regeringens omprioriteringsbidrag betyder, at uddannelsessektoren er underlagt sparekrav på 2 procent årligt de kommende fire år. Det er en bitter pille at sluge for uddannelsesinstitutionen, der har en samlet omsætning på cirka 900 millioner kroner om året.

- Fire procent tæller meget, og når vi samtidig mister en stor portion på læreruddannelsen, så medfører det en nødvendighed for personaletilpasninger, siger Laust Joen Jakobsen.

Han vurderer, at der mangler cirka 350 studerende på læreruddannelsen. Derfor vil besparelserne også ramme hårdest der, men hele organisationen fra chefgang til vedligeholdelse bliver beskåret, forklarer rektoren.

Tilføjet efter udgivelse. Kommentar fra UCC: 

Det formuleres som om der er tale om, at hele besparelsen går ud over UCC i Hillerød. Det er hele UCC, der tilsammen skal spare. 

Emneord: UCC, Offentlige fyringer, Professionshøjskole, Professionshøjskolen UCC, Laust Joen Jakobsen, Omprioriteringsbidrag, Offentlige besparelser, Besparelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også